Ontbijt/ Sweets & Snacks

Bladerdeeg rolletjes met chorizo

bladerdeeg rolletjes

Het is natuurlijk alweer bijna Pasen en daar hoort een lekker ontbijtje en lekkere hapjes bij. Heb je zin in een uitgebreid ontbijt? Of organiseer je een borrel met vrienden/familie? Deze bladerdeeg rolletjes zijn geschikt voor allebei. Serveer het als ontbijt of als lekker hapje. Het maakt niet uit, deze bladerdeeg rolletjes zijn altijd lekker! En vind je chorizo niet zo lekker? Dan maak je het toch met ham? Of kipfilet? Of zalm? Wat jij lekker vindt! :)

Zelf doe ik eigenlijk nooit iets met Pasen, al heel lang niet meer. Het valt voor mij ook midden in mijn tentamenweek, dus dat is ook niet zo handig. Het wordt een heel lang weekend leren. Fijn! Mijn enige plan is om deze bladerdeeg rolletjes als ontbijt te maken haha. Ik kijk er nu alweer naar uit! :) Lekker met versgeperste jus d’orange. Mmmmm!

bladerdeeg rolletjes

Er stonden eigenlijk nog een paar andere lekkere Paasrecepten op de planning… Zoals een paasbrood en citroen blondies, maar ik weet niet of ik er aan toe kom dat nog te maken! Ik moet zooo veel leren, echt niet leuk :( Misschien dat Ronald mijn recept wilt maken, schrijven en fotograferen als ik hem lief aankijk :) Citroen blondies lijken mij wel erggg lekker namelijk. Zoiets lekkers kan ik ook best gebruiken tijdens het leren ;)

Het recept voor deze bladerdeeg rolletjes is trouwens een beetje vaag. Ik heb namelijk niet de exacte hoeveelheden voor je gewogen. Doe het lekker op gevoel, dan komt het goed! Het is een super makkelijk hapje om te maken :) En het is ook nog eens super snel klaar!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 2-6
Cooking Time: 15-20 min

Ingredients

 • 1 rol verse bladerdeeg
 • Roomkaas met kruiden
 • Chorizo plakjes
 • Geraspte kaas
 • Rucola

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Rol de bladerdeeg uit en besmeer het helemaal met de roomkaas

3

Beleg het nu met stukjes gescheurde chorizo

4

Strooi er geraspte kaas overheen

5

Maak het af met wat plukjes rucola

6

Rol het strak op en snijd hier plakjes van. Het maakt niet uit dat de rolletjes wat platgedrukt worden, dat komt wel goed in de oven

7

Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier en zet het voor ongeveer 10-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn!

Lijken deze bladerdeeg rolletjes je wat? Of probeer je liever een andere versie uit? Weet jij al wat je gaat doen met Pasen?

Als je dit lekkere recept maakt, post dan een foto met de hashtag #cozymessfood! Ik vind het super leuk om jouw creaties te zien op Instagram, Facebook of Twitter! :) 

Liefs, Kim

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kaas-uienbroodjes met spek, super simpel! - CozyMess
  27 maart 2020 at 18:33

  […] zoek je toch wat anders? Misschien vind je deze Indonesische visballetjes (Perkedel Ikan) of deze Bladerdeeg rolletjes met chorizo wel wat! Of wat dacht je van mijn favoriet; Sticky Cola […]

 • Leave a Reply