Hotspots

De Beren Rotterdam Centrum

Hoi! Aangezien ik het druk heb met tentamens heb ik vandaag geen artikel geschreven door mij, maar door Ronald :) Een paar weken terug werden wij heel aangenaam verrast door een uitnodiging om bij restaurant De Beren in Rotterdam Centrum te komen eten. Hartstikke leuk natuurlijk! Ronald gaat jullie er meer over vertellen!

De aanleiding van de uitnodiging was de net geopende nieuwe locatie aan het Rotterdamse Schouwburgplein. En dat moet natuurlijk gevierd en vooral ook onder de aandacht gebracht worden bij iedereen die lekker, ongedwongen en betaalbaar uit eten wil gaan! Kim en ik waren al een tijd geleden eens wezen eten bij De Beren in Scheveningen waar we destijds enorm hebben zitten smullen van de bekende De Beren spareribs.

De Beren Rotterdam

De Beren

De Beren is van origine een Rotterdamse horecaketen welke in 1984 voor het eerst haar deuren opende. Waar het in 1984 startte met één eetcafé is het ondertussen gegroeid tot een serieus horecaketen met 30 restaurants en 18 bezorgrestaurants. Die laatste bedrijfstak spreekt voor zich. De Beren bezorgt de restaurant gerechten vanaf 18 plekken ook bij je thuis. Hoe fijn is dat!? In 2016 won de keten nog de titel “Het meest sympathieke horecamerk van Nederland” en liet daarmee bekende ketens als het Mexicaans Café Restaurant Popocatepetl en La Place in het bekende stof bijten.

De Beren Rotterdam

Wat ik persoonlijk kenmerkend vind aan De Beren is de uitgebreide menu kaart met herkenbare gerechten als spareribs, saté en burgers maar ook diverse vis en vegetarische gerechten, passend bij elk budget. De Beren Rotterdam is er een met het “nieuwe concept” wat ze zelf omschrijven als een met “een stoere eigentijdse uitstraling”. En dat heeft het zeker! Er wordt veel gebruik gemaakt van leer, suede en donker staal wat het een stoere maar gezellige uitstraling geeft. Leuk is dat de beren wel weer terugkomen in de aankleding!

De Beren RotterdamDe Beren RotterdamMet mooi weer is er ook nog een groot terras voor het restaurant. Genoeg plek dus voor een leuke avond! Er valt natuurlijk nog veel meer te zeggen over de historie en de aankleding van het restaurant maar het gaat ons natuurlijk vooral om het lekkere eten, goede sfeer waarbij ook een goed biertje niet kan en mag ontbreken!

De Beren Rotterdam

Het eten (en drinken)

Tijdens het diner hebben wij elk verschillende 3-gangen gekozen om zo een goed mogelijk beeld te krijgen van de diverse gerechten. Kim koos achtereenvolgend voor de: garnalen kroketten vooraf, spareribs met drie verschillende smaken als hoofdgerecht en een sorbet ijs als toetje. Ik daarentegen koos achtereenvolgend voor: pulled pork vooraf, tournedos als hoofdgerecht en de apple crumble als toetje.

Voordat we aan het voorgerecht begonnen werden we getrakteerd op een lekker kaas -en worstenplankje met aanvullend zelf gemaakte paarse chips en paarse(!?) mosterd (die overigens erg lekker was!) en de bekende groene olijven met prikkertjes.

De Beren Rotterdam

Omdat ik graag voor mij onbekende en nieuwe bieren probeer heb ik die avond drie bieren gekozen. Allemaal afkomstig van de (wederom Rotterdamse) brouwerij Noordt: Noordt Weizen, Noordt IPA en Noordt Triple. Allen biersoorten waar ik nooit tussen kan kiezen dus dan neem ik ze maar allemaal na elkaar. Ik vond ze allemaal lekker maar allemaal niet heel “uitgesproken” in verhouding tot andere merken Weizen, IPA en Triple bieren. Maar dit was absoluut niet storend! Kim had de Noordt Dubbel geprobeerd en dat was haar favoriet. Brouwerij Noordt heeft ruim 20 biersoorten dus misschien moet ik eerst de rest ook gewoon een keer geproefd hebben.

Kim vond alles erg lekker en van goede kwaliteit. De spareribs waren goed gemarineerd en de smaken ketjap en honing kwamen goed naar voren. De BBQ smaak was goed maar minder onderscheidend dan de andere smaken. Ik vond alle gerechten erg smaakvol en van goede kwaliteit met gebruik van verse ingrediënten. De pulled pork was ook goed bereidt; iets dat je niet per definitief kunt verwachten van pulled pork aangezien je het écht goed de tijd moet geven om die specifieke smaak en structuur te krijgen. De tournedos (van 225 gram) was lekker mals en goed rosé van binnen. Ook werd nog aan tafel verteld dat bepaalde (bij)gerechten speciaal voor de keten worden gemaakt. Bijvoorbeeld de kruidenboter, patat en pindasaus. Wat weer bijdraagt aan het onderscheidende vermogen t.o.v. andere restaurants.

De Beren Rotterdam

Conclusie

De Beren Rotterdam Centrum is een super gezellig restaurant met een goede ligging. De recent ingezette “upgrade” van het “De Beren – concept” is wat mij betreft dik geslaagd! Het eten is van goede kwaliteit en er is voor ieder wat wils. Je kunt er tot slot goed je hele avond doorbrengen omdat na het eten de lichten dimmen en de muziek wat meer op de voorgrond komt.

Een leuke plek met inderdaad “een stoere eigentijdse uitstraling”, goed eten, een goede bier selectie én vriendelijke personeel. Wij komen zeker terug! Leuk dat we bij jullie te gast mochten zijn!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply