Lunch/ Ontbijt

4 x leuke dieren boterhammen!

Dieren boterhammen

Dit soort boterhammen kom ik echt heel vaak tegen op bijvoorbeeld Pinterest en elke keer denk ik “AWWW! Zo leuk!”, maar ik maakte het nooit. Sja, ik heb geen kinderen ofzo en om nou zo’n boterham te maken voor Ronald vond ik ook een beetje gek. Dusss hoe komt het dan dat ik deze dieren boterhammen wel gemaakt heb? :P Ik was bezig met mijn moestuin en om mijn plantjes en de baby’s van mijn plantjes te verzorgen en toen kwamen er opeens moedergevoelens naar boven. Ja als mijn moeder dit leest wordt ze vast helemaal blij, want die kan niet wachten om oma te worden.

En toen zag ik het al helemaal voor me dat ik dit soort dieren boterhammen ging maken voor mijn kindjes. Ik zie de kindjes al helemaal zitten aan de eettafel. Een jongetje en een meisje, licht getint, met donker haar, donkere ogen, klein neusje en lange wimpers. Kwart Indo kindjes <3 Hoe leuk zou het zijn om ze elk weekend te verrassen met een nieuw kunstwerk op hun bord?! Maar sorry mam, ik moet je toch weer even teleurstellen, want die kindjes komen er nog even niet haha. Eerst maar eens mijn studie af maken ;)

Als jij kindjes hebt, kun je die van jou natuurlijk wel verrassen met deze leuke dieren boterhammen! Het is echt super makkelijk! En als Paasontbijt zijn deze dieren boterhammen ook super leuk natuurlijk :) Vooral het konijntje!

Vier verschillende dieren boterhammen

Ik ga in dit artikel geen recept geven, want het is veel te makkelijk. Ik zal je wel vertellen per boterham wat ik gebruikt heb, al kan je dat vast zelf ook wel raden :p

Dieren boterhammen

Deze twee dieren boterhammen vind ik het leukst. Links heb ik een uil gemaakt en rechts een konijn/haas/paashaas. Natuurlijk kun je van de uil ook een hartige versie maken en van het konijn een zoete versie, het kan allemaal.

Voor de uil gebruikte ik als basis pindakaas en een beetje Nutella. De basis van het konijntje is roomkaas met kruiden. En de rest kan je zelf wel invullen denk ik! ;)

Dieren boterhammen

Hier is de basis weer het zelfde als bij de vorige twee dieren boterhammen; de linker met roomkaas en die rechter met pindakaas en Nutella. De oogjes van de ijsbeer heb ik nu gemaakt van olijven, maar als je kind daar niet van houdt kan je natuurlijke blauwe bessen gebruiken.

Ik vind deze dieren boterhammen echt een leuk ontbijt of een leuke lunch voor kinderen, vooral omdat je op deze manier de groente en fruit consumptie stimuleert! Op deze manier kunnen kinderen er aan wennen om meer groente en fruit te eten. Wist je trouwens dat een kind tot 8 jaar zo’n 100-150 gram groente en 1,5 portie fruit per dag nodig heeft? Natuurlijk is zo’n boterham niet genoeg aan groente/fruit, dus geef er vooral nog een bakje fruit bij en zorg ervoor dat de portie groente verder op de dag nog aangevuld wordt.

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply