Lunch

Tuna Melt met jalapeno

tuna melt

Oh my… Ik heb nu toch zo’n lekker recept voor je. Tuna Melt. Heb je dat weleens gegeten? Als je dat nog nooit gegeten hebt en je houd van tonijn, dan heb je echt iets gemist. Echt. Het is eigenlijk een heel simpel gerechtje, namelijk een boterham met tonijn en daarover kaas en dan eventjes de oven in. Tonijn met gesmolten kaas dus. Je moet alleen wel weten hoe je de ALLERLEKKERSTE EVER maakt. Vandaar dat ik dit recept met je deel, want dit is de allerlekkerste ever ;)

Mijn eerste Tuna Melt at ik toen ik nog in Leiden woonde. Ik kwam regelmatig bij de Waag, een leuke plek om te lunchen. Daarna volgde nog een paar Tuna Melts bij andere lunchrooms, maar die van de Waag bleef altijd het lekkerst. Helaas woon ik nu niet meer zo dichtbij, dus moest ik maar eens aan de slag om mijn eigen te maken! En wow, hij is echt net zo goed als die van de Waag! Verschilletje is dat de Waag chipotlemayonaise gebruikt en dat heb ik niet. Dus om het pittig te krijgen, heb ik jalapeno gebruikt! Dit was meteen de eerste keer trouwens dat ik verse jalapeno heb gebruikt in een gerecht en snap echt niet waarom ik dat nooit eerder gedaan heb. Verse jalapeno is (zoals je misschien wel verwacht) echt véél lekkerder dan jalapenos uit een potje. Gewoon bij de AH te koop gelukkig.

tuna melt

Er zijn eigenlijk twee dingen heel belangrijk voor de Tuna Melt.

 1. Gebruik een goede kaas. Ik gebruik bijvoorbeeld extra belegen 48+ kaas.
 2. Gebruik lekker brood. Ik heb nu de Liefde en Passie speltbrood van de AH gebruikt, die is daar super goed voor geschikt! Gebruik in ieder geval niet de simpele boterham. Kies eerder voor wat rustieker brood.

Hoeveel Tuna Melts je kan maken met het tonijn is afhankelijk van het soort brood dat je kiest. Ik kon er 6 sneetjes mee beleggen, maar mijn sneetjes brood waren vrij klein. Houd daar dus rekening mee!

Zo, nu we wat belangrijke dingen doorgenomen hebben, is het maar tijd voor het recept. Vind je niet?

Tuna Melt met jalapeno

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
By Kim Serves: 4-6
Prep Time: 10 min Cooking Time: 5 min Total Time: 15 min

Ingredients

 • 2 blikjes tonijn op water (uitlek gewicht 260 gram)
 • ½ rode ui, gesnipperd
 • 4 el mayonaise
 • 3 tl mosterd
 • Citroensap
 • Peterselie, fijngehakt
 • 4-6 sneetjes brood
 • Roomboter
 • Kaas
 • 1 verse jalapeno

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Lek de tonijn uit en doe in een kom

3

Meng de mayonaise, gesnipperde ui, mosterd, citroensap en peterselie door de tonijn

4

Smeer 1 kant van de boterhammen in met boter en plaats de boterhammen in de oven voor 4 min

5

Haal de boterhammen uit de oven, draai om, besmeer met een beetje mayonaise en beleg met de tonijnsalade

6

Dek af met kaas. Snijd de jalapeno in dunne ringen en verdeel over het brood. Zet voor 5 min in de oven, tot de kaas gesmolten is

tuna melt

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply