Food/ Ontbijt

FOOD: Groene Smoothie Bowl

Sinds zondag ben ik met iets nieuws gestart… Een nieuwe eetgewoonte! :) Tegenwoordig eet ik overdag alleen nog maar fruit en groenten en dan in de avond gewoon normaal. Daarbij probeer ik in de avond ook te minderen met vlees en zuivelproducten, omdat ik het gewoon niet zo nodig vind om dat elke dag te eten/drinken. Ik ben enorm benieuwd wat het verder met mijn lichaam en geest gaat doen, aangezien ik vaak hoor dat mensen zich veel energieker en fitter gaan voelen wanneer ze minderen met deze producten. Interessant experiment wel ;) Iedereen wilt zich wel fitter voelen, toch?!

Anyway, ik dwaal een beetje af… Want ik ging een recept posten. Een recept voor een groene smoothie bowl! Jep, want dat is wat ik dus tegenwoordig overdag eet/drink. Smoothies, fruit, salades, echt niet zo vervelend hoor! ‘s Avonds eet ik vooral vegetarisch en veel groenten, maar af en toe ook gewoon een stuk vlees of vis dus. Maar hee… als je iets wilt weten over mijn nieuwe “eetstijl”, dan moet je me dat maar vragen ;)

 

groene smoothie bowl

 

Een smoothie bowl is eigenlijk gewoon een smoothie geflikkerd in een schaaltje die je vervolgens opslurpt met een lepel. Om het allemaal wat leuker te maken leg je er nog wat in plakjes gesneden fruit op en strooi je er nog wat vezels overheen oid. Vooral om het Instagram-waardig te maken eigenlijk, want jou maakt het eigenlijk geen reet uit hoe je eten er uit ziet… Je eet het toch op. Maarja, we zijn nou eenmaal Instagram verslaafd ;)

Als je geluk hebt, komt tijdens het fotograferen je kat nog even voor je checken of het niet giftig is. Heel lief. Heel fijn. Daarna kun je weer verder met je photoshoot. Voordeel van de smoothie bowl: hij is al koud, dus maakt niet uit dat je er een half uur over doet om foto’s te maken. Dat is wel even anders met een havermoutpapje.

 

groene smoothie bowl

 

Wat smoothies betreft werk ik eigenlijk altijd met “smoothie-zakjes”. Ik koop in één keer veel fruit (wat er in de aanbieding is), snijd dit in stukjes en doe het in zakjes. Dan vries ik het in en zo heb ik meteen portie-zakjes. Zeker in de zomer raad ik dit aan. Ik krijg namelijk last van die vervelende fruitvliegjes, als ik fruit op het aanrecht laat staan… Heel irritant! De diepvries is dus ideaal :)
Zo maakte ik deze groene smoothie bowl ook. Ik had een zakje in de diepvries liggen met 150 gram stukjes mango, 1 banaan in plakjes en 1 flinke hand bladspinazie. De inhoud van het zakje deed ik in de blender met 1/2 glas sinaasappelsap en 3 eetlepels citroensorbetijs en klaar. Je hebt dan een ijskoude, frisse smoothie bowl!

 

Ingrediënten voor 1 groene smoothie bowl:

 • 1 banaan
 • 150 gram mango
 • 1 flinke hand spinazie, of meer als je wilt

Snijd alles in stukjes, doe het in een diepvrieszakje en vries het in.

En dan verder:

 • 1/2 glas (verse) sinaasappelsap
 • 1 banaan
 • Kokosvezels
 • Druiven
 • Eventueel: 3 el citroensorbetijs! AANRADER

Doe de bevroren inhoud van het zakje in de blender, samen met een half glas sinaasappelsap en eventueel (wel dikke vette aanrader) 3 el citroensorbetijs. Blend tot een glad geheel. Giet het over in een kom. Maak het af door het te versieren met plakjes banaan, een paar druiven en wat kokosrasp.

Deel jouw eigen smoothie bowl variant met mij! Maak een super mooie foto (kan natuurlijk nog veel mooier dan mijn foto’s!), post deze op Instagram, tag mij er in (@cozymess.nl) zodat ik je mooie foto kan zien, deel je recept erbij en wie weet verdien je een repost! Of hoe dat ook heet? Ik post in ieder geval jouw foto op mijn Instagram met jouw pagina erbij :) Leuk toch?!

 

smoothiebowl2

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ohmydish
  11 februari 2017 at 11:56

  Fruit is geweldig! Met ontbijten kom ik vaak niet verder dan een kom cornflakes, haha! Maak het vooral lekker en kijk niet naar wat Instagram mensen er van vinden :) (oké deze smoothie bowl ziet er ook wel echt heel mooi uit!)

  • Reply
   CozyMess - Kim
   11 februari 2017 at 12:45

   Haha ik moet zeggen dat zo’n ingevroren smoothie zakje wel heel handig is! Alleen nog ff in de blender en klaar. Eigenlijk net zo makkelijk als een kom cornflakes ;) Of wil je gewoon niks anders dan cornflakes? :P

  Leave a Reply