Travel

TRAVEL: Dubai #1 – De stad + Burj Khalifa

Dubai. Het is alweer maanden geleden, deze week ga ik zelfs alweer op mijn volgende reis, maar hee… Dubai was zo gaaf, dat ik de foto’s écht nog wel met je wil delen. Ronald en ik hadden samen alleen zo’n 2000 foto’s gemaakt en dat kost zooooooo veel werk om allemaal uit te zoeken. Ik kan natuurlijk niet 200 foto’s in deze post delen. Mijn doel was om er 20 uit te zoeken en met je te delen, maar zelfs dat is niet gelukt. Het zijn er uiteindelijk 48 geworden ;) Het is misschien een beetje veel om al die 48 foto’s in deze post te delen, dus ik doe het lekker in 2 delen. Dit deel zal vooral over de stad gaan, terwijl het 2e deel (komt volgende week online) over de super gave woestijnsafari en al het lekkere eten wat ik daar gegeten heb, zal gaan.

 

dubai

Kamelen over het strand, met het moderne Dubai op de achtergrond

 

Misschien denk je, wat moet je nou weer in Dubai? Nou ik zal je wat zeggen, er is zo veel te doen dat ik een week te kort vond. Veel dingen hebben we nog niet kunnen doen, terwijl we echt al veel gedaan hadden en weinig aan het strand hebben gelegen of aan het zwembad. We hebben er heel veel rondgelopen en veel gezien. Dat zul je ook wel zien aan mijn foto’s :) Dit was mijn eerste vakantie dat ik in één stad gebleven ben, bedacht ik me net… Maar Dubai is ook zoooooooo groot!

De mensen in Dubai zijn echt super vriendelijk. Je werd overal behandeld als koning! Zo anders dan hier in Nederland. Het is er ook overal super netjes en schoon en ik heb me de hele vakantie super veilig gevoeld, terwijl je nergens politie of wat dan ook zag.

 

dubai

Burj Khalifa

 

Er waren 2 hoogte punten deze vakantie: het bezoek aan het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa en… de Woestijn Safari. Vooral het laatste was ontzettend leuk en bijzonder, maar daar volgende week meer over!

De Burj Khalifa… Wat was dat hoog!!! 828 meter om precies te zijn ;) Als toerist kan je naar de 124e en 148e verdieping. Wij gingen naar de 124e verdieping. We hebben er wel 4 uur rondgelopen, haha. Dat is erg lang, want zoveel is er in principe niet te doen. Ronald en ik wilden heel veel foto’s maken en hadden expres rond de tijd gereserveerd dat we én Dubai met daglicht konden zien én de zonsondergang konden meemaken én het in nacht konden zien. Helaas hadden we niet zo geluk met het weer, het was erg heiig waardoor we niet het allermooiste uitzicht hadden, maar hee… volgende keer beter! Ik ga zeker nog eens terug :)

 

dubai

Dubai

dubai

Dubai

 

Een andere plek waar we veel kwamen was Dubai Marina en The Walk. Dit is een wandelboulevard met heeeeeel veel restaurants en bars. Wist je dat er in principe nergens alcohol wordt geserveerd in Dubai (en heet Verenigde Arabische Emiraten)? Alleen een paar dure hotels met een speciale vergunning. Geen cocktails aan het strand dus! Wel kan je er hele lekkere mocktails drinken :)

 

dubai30

 

Vaak pakten we vanuit het hotel een taxi naar Dubai Mall. Hier is ook de Burj Khalifa en de grote fontein met ‘s avonds om het half uur een water-, muziek en lichtshow. Heel mooi! We liepen er vaak rond en kwamen zo mooie dingen tegen :)

 

dubai10 dubai8 dubai7

dubai9

 

Echt naar Malls zijn we niet geweest. Je hebt er een aantal hele grote. Dubai Mall heeft zelfs een heel groot aquarium binnen én een schaatsbaan. Er is ook een Mall met een skibaan en pinguïns! Daar zijn wij niet geweest :p

 

dubai

dubai

dubai

 

Natuurlijk zijn we ook naar het “oude” gedeelte van Dubai geweest. Dit wordt “Deira” genoemd. Hier zijn verschillende “Souks” (markten), bijvoorbeeld de Gold Souk en de Spice Souk. Met een oud houten bootje werd je voor iets van 25 cent over de Dubai Creek naar de overkant gebracht. Een leuke beleving :) Helaas is er aan de andere kant van de Deira niks te beleven en hebben we wel 2 uur rondgelopen om een restaurant te vinden, maar zelfs een kebab-tent was er nergens te vinden?! Wel interessant om het contrast tussen het nieuwe moderne gedeelte en het oudere gedeelte. Alsof je in een heel ander land terecht komt!

 

dubai

dubai

dubai

dubai

dubai

dubai

 

Omdat er zoveel te doen was en we maar een week de tijd hadden, hebben we amper van het mooie strand en de heerlijke zee kunnen genieten. De zee was helder blauw en het zand bijna wit. Echt prachtig…. Jep, Dubai is zeker wel een stad waar ik ooit weer naar toe wil gaan. Het was er zo enorm schoon, veilig, netjes, relaxed… en de mensen waren zo vriendelijk!

 

dubai

dubai

 

Ik hoop dat ik met deze foto’s een beetje heb kunnen laten zien wat Dubai te bieden heeft :) Het is een super grote stad met absurde dingen! Volgende week zal ik mijn ervaring en foto’s delen over de woestijnsafari en het eten! Tot volgende week! :D

-xxx- Kim

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    TRAVEL: Dubai #2 - Woestijnsafari + Food - CozyMess
    23 juli 2016 at 12:55

    […] mijn Dubai-verslag komt lezen, of eigenlijk kijken :) Heb je mijn eerste deel al gezien? Die kan je hier vinden! In dit deel zal ik vooral foto’s laten zien van de woestijnsafari, één van de […]

  • Leave a Reply