Travel

TRAVEL: Dubai #2 – Woestijnsafari + Food

Hoi! Leuk dat je mijn Dubai-verslag komt lezen, of eigenlijk kijken :) Heb je mijn eerste deel al gezien? Die kan je hier vinden! In dit deel zal ik vooral foto’s laten zien van de woestijnsafari, één van de hoogtepunten van de reis, en daarnaast foto’s van al de lekkere dingen die ik gegeten heb haha. Ja hee, ik ben een foodie he ;)

Laten we maar beginnen met het eten! Toen ik mensen vertelden dat ik naar Dubai ging, waren de eerste reacties vaak “Dubai?? Maar dat is toch super duur?!!!”. De prijzen zijn “Nederlands”, al krijg je in Dubai wel veel meer voor je geld! Zo was het in veel restaurants waar wij aten ook gratis refill van drinken. We hebben vaak bij The Cheesecake Factory gegeten omdat dat goed, leuk en lekker was. De cheesecakes waren echt… Goddelijk. En je kreeg zo’n groot stuk dat je het niet eens op kreeg. Na de eerste keer begonnen Ronald en ik de cheesecakes dus maar te delen ;) Ik hoop echt dat wij ook ooit een Cheesecake Factory krijgen, want ik heb nog nooit ergens anders zulke lekkere cheesecakes gegeten. Ik heb er geloof ik wel 4 getest hahaha….

Helaas is het in elke Cheesecake Factory erg donker, waardoor het erg lastig is mooie foto’s te maken :p

 

dubai52

dubai53

 

Het leuke aan Dubai is dat de culturen heel erg gemixt zijn. Daardoor kwam je veel verschillende keukens tegen, zoals Indiaas en Libanees. Ik heb daardoor de hele vakantie Mango Lassi’s gedronken hihi (ZO LEKKER!). Ook veel bekende Amerikaanse fastfood ketens kom je er tegen, zoals ShackShack (viel heel erg tegen), The Counter (zelf je eigen burger samenstellen!), Five Guys (niet geweest), StarBucks, etc. Geen McDonald’s, Subway, BurgerKing of KFC gezien! Wij zaten vaak bij Cheesecake Factory (waar je ook heerlijk kan dineren) en SocialHouse (super lekkere salade met garnalen en lassi’s!).

dubai40

The Counter, zelf samengestelde hamburger!

dubai55

ShackShack, niet echt lekker helaas…

dubai57

Nachos en smoothie bij Cheesecake Company! Weer een heel bord vol voor weinig geld <3

dubai56

Goedkoop en lekker Libanees

Lekkerste salade ooit, bij SocialHouse

Lekkerste salade ooit, bij SocialHouse

dubai54

Dit restaurant heette Shakespeare ofzoiets, we zaten hier heeeeeeeel vaak omdat het een heerlijk rustig plekje was van alles af. Je had super mooi uitzicht op de Burj Khalifa, ze hadden een uitgebreide kaart en je kon er aan de Shisha (waterpijp)!

dubai51

Zelfde plek: Shakespeare, aan de waterpijp en de mango lassi :p

 

Naast het bezoek aan de Burj Khalifa, was de woestijnsafari een hoogtepunt! We werden opgehaald met een witte jeep en reden naar de woestijn. Daar gingen we “Dune bashen”. Racen over de zandheuvels van de woestijn. Meerdere malen vloog ik tegen het plafond aan van de jeep haha. Het ging hardddddddd! Na een tijd gereden te hebben, konden we even de jeep uit om rond te lopen. Heel veel tijd om foto’s te maken kregen we helaas niet, want voor zonsondergang moesten we bij het kamp zijn. Daar stond ons een BBQ te wachten en shows van buikdanseressen.

 

dubai17 dubai18 dubai19 dubai21 dubai22 dubai39 dubai42 dubai46 dubai45dubai23 dubai24 dubai25 dubai43 dubai47

 

Het eten bij de woestijnsafari was ook prima! Je kon allerlei salades opscheppen en daarna kon je vlees van de BBQ halen. Veel buffet was Libanees of iets dergelijks, waardoor ik niet wist wat het was haha. Ik heb alles geprobeerd en alles was lekker!

 

dubai58

 

Ik denk dat de woestijnsafari een van de leukste dingen is die ik heb gedaan in mijn leven :) Als je ooit naar Dubai gaat, moet je het zeker niet overslaan!! Het is een super leuke en unieke ervaring, die je niet zo snel zal meemaken.

Stiekem hoop ik dat ik je met mijn blogs heb kunnen laten zien dat Dubai super tof is en dat je er écht een keer heen moet ;) Het was een van mijn meest bijzondere reizen tot nu toe. Dit kwam vooral door alle gekke dingen die je er vindt, alle grote dingen, de super aardige mensen, het lekkere eten… Over een paar jaar ga ik in ieder geval zeker weer terug! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply