Drankjes/ Food

FOOD: Strawberry Nojito (zonder alcohol)

strawberry nojito

Ronald en ik zijn deze zomer verslaafd aan de mojito! Een drankje op basis van o.a. rum, limoen en munt. We hebben er al velen gedronken hier in Spanje haha :p We vinden hem zo lekker, dat we hem thuis (in ons huisje in Spanje) ook wilden maken. Dat ging alleen niet zo makkelijk! Alle ingrediënten konden we vinden, maar één van de belangrijkste ingrediënten niet… verse munt! In geen enkele supermarkt te vinden!! We zijn er wel 4 langsgegaan… Uiteindelijk hebben we opgezocht waar er een markt was, om te kijken of ze het daar toevallig verkochten. Op 1,5 uur rijden was er een markt in Malaga. Vlak voor sluitingstijd kwamen we er aan en speurden we de markt af naar munt. We hadden de moed haast opgegeven, maar vonden het toen gelukkig! Yes, eindelijk konden we onze mojito’s gaan maken, dachten we.

 

strawberry nojito

 

Maar nee. Ik deed alles precies volgens het originele recept, maar het was echt niet lekker haha. Nou blijkt dus dat de munt hier anders is. Het is pepermunt. Het proeft ook echt naar zo’n wit pepermuntje en die is niet lekker in een mojito. Pffffffff :p Dus we hebben alsnog geen lekkere mojito’s kunnen maken haha. Wat ik wel heb gemaakt, is dit lekkere Strawberry Nojito drankje. Een mojito zonder alcohol :) Super lekker, verfrissend en handig als je nog auto moet rijden of zwanger bent ;) De Strawberry Nojito maak je bijna op dezelfde manier als de mojito. Ik heb in dit geval dus alleen pepermunt gebruikt, maar ik weet zeker dat deze Nojito met de “normale” munt net zo lekker is!

 

strawberry nojito

 

P.s. Wat ik zo leuk vind aan deze Strawberry Nojito is dat het amper calorieën bevat! Zeker wanneer je er voor kiest om de cocktail te maken met 7 Up light of Spa Bruisend :) In een paar aardbeien, een limoen en een paar blaadjes munt zitten amper calorieën.

 

Ingrediënten voor 1 Strawberry Nojito:

  • 1 limoen
  • Blaadjes verse munt
  • Handje aardbeien
  • IJsblokjes
  • 7 Up (light) of Spa Bruisend citroen

Snijd de limoen in kwarten. Knijp er 3 uit in een longdrinkglas. Doe de limoen in het glas.
Snijd de kroontjes van de aardbeien, snijd in kleinere stukken en voeg toe aan het glas samen met wat muntblaadjes. Pak nu iets waarmee je de aardbeien en limoenpartjes goed kunt aandrukken in het glas. Er moet zoveel mogelijk sap nog vrijkomen uit de limoen, de aroma’s uit de muntblaadjes moeten vrijkomen en de aardbeien moeten ook geperst worden. Voeg ijsklontjes toe aan het glas, tot ongeveer de helft. Giet nu de 7 Up of Spa erbij tot aan de rand. Het laatste limoenpartje kun je aan de rand van het glas steken. Je Strawberry Nojito is klaar! Roer het goed door elkaar voor je het opdrinkt!

 

Die mojito's drink ik wel gewoon lekker ergens anders :p

Die mojito’s drink ik wel gewoon lekker ergens anders :p

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply