Diner/ Food

FOOD: Risotto met gorgonzola en spinazie

risotto met gorgonzola en spinazie

Risotto stond al heel lang op mijn lijst met “Dingen die ik ooit eens wil maken”. De lijst met dingen die ik nog nooit eerder gemaakt had. Ik at het voor het eerst bij een vriendinnetje thuis, ze had een risotto gemaakt met gorgonzola en peer. Misschien ook wel met spinazie zelfs, dat weet ik niet meer. Het was in ieder geval erg lekker! Ook at ik een keer risotto frutti di mare in Kroatië, die was minder geslaagd, een beetje saai… Daardoor heb ik het denk ik nog nooit eerder gemaakt haha. Ik vergat de risotto een beetje ;)

 

risotto met gorgonzola en spinazie

 

Totdat ik een recept tegenkwam op Jamie Magazine. Hij zag er mooi groen uit en er zat gorgonzola in! I love gorgonzola. Die moest ik dus maken :) Dat deed ik dus en nu ben ik hier bij jou om het recept te “reviewen”. Wat vond ik van de Risotto met gorgonzola en spinazie van Jamie Magazine? Lekker! En het was ook nog eens makkelijk te maken :) Ik heb hem niet helemaal precies nagemaakt, omdat nouja.. Toen die fles wijn open was… Nam ik een paar slokjes en die kwamen vrij hard aan. Oeps… Dus ik ben wat dingen vergeten, zoals de Parmezaanse kaas en de fijngesneden spinazie er later overheen. Zelfs peper en zout heb ik niet toegevoegd en in plaats van 150 gram gorgonzola deed ik er 200 gram in… Dat is jammer, want nu is mijn foto saai. Een paar stukjes verkruimelde gorgonzola hadden wel leuk gestaan op de foto :( Of een glas wijn, als de wijn niet ondertussen op was (ssssst). En het ergste was, dat mijn risotto aangekoekt was op de bodem van de pan :( Maar ik weet niet of dat aan die slokjes wijn of mijn pannen ligt. Ik geef de pannen maar de schuld! Zoals je al leest is het geen goed idee om mij in de keuken te zetten met een fles wijn haha.
Het recept is trouwens voor 4 personen, maar in mijn geval was dat te weinig geweest.

 

risotto met gorgonzola en spinazie

 

Ingrediënten voor 4 personen “Risotto met gorgonzola en spinazie”:

 • 800 ml groentebouillon
 • 400 gram spinazie
 • 1 flinke ui, gesnipperd
 • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 300 gram risotto rijst
 • 200 ml droge witte wijn
 • 150 gram gorgonzola, in blokken
 • 50 gram Parmezaan, geraspt
 • Klontje boter
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Verwarm de groentebouillon in een pan, houdt hem tegen de kook aan. Doe 3/4e deel van de spinazie in een keukenmachine en hak het heel fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, selderij en knoflook. Voeg de rijst toe als alles zacht is. Zet het vuur hoog. Bak de rijst even mee. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
Draai het vuur lager, als bijna al het vocht opgenomen is voeg je een soeplepel van de bouillon toe. Roer het goed door. Wanneer het vocht weer opgenomen is, voeg je weer een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de bouillon bijna op is. Nu kun je de gehakte spinazie toevoegen en goed doorroeren. Wanneer de risotto al dente is, voeg je 100 gram gorgonzola in stukken toe. Roer goed door, zodat de gorgonzola smelt. Voeg ook de Parmezaan en klontje boter toe. Schep een paar keer om, zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat het 3 minuten rusten.
Serveer de risotto met fijngesneden spinazie en verkruimelde gorgonzola. Breng op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply