Drankjes/ Food

FOOD: Herfstige smoothie met pompoen

Het is alweer een tijd geleden dat ik een smoothie recept online heb gezet. Terwijl die juist zo lekker zijn! Dus bij deze, een heerlijk recept voor een echte “herfst smoothie”.
Er zit namelijk pompoen in! En pompoen zie ik toch echt als een herfstig product, terwijl het eigenlijk al vanaf augustus te verkrijgen is.
Het leuke aan pompoen vind ik dat het zo ontzettend veelzijdig is. Je kunt er echt van alles mee. In Amerika zijn ze er nogal fan van, begrijpelijk, en maken ze er zelfs taarten mee. Misschien dat ik dat ook wel een keer probeer! Voor nu houd ik het in ieder geval eventjes bij de Pumpkin Spice Latte, een stoofschotel, misschien een soepje en deze heerlijke smoothie met pompoen! :) Oh en er komt ook nog een ontbijt receptje aan met pompoen! Ik zei het toch, het is echt een veelzijdig product!

 

pompoen smoothie

 

Ingrediënten voor 1 smoothie:

 • 150 ml halfvolle melk
 • 3 el pompoenpuree
 • 1 banaan
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • Snufje nootmuskaat
 • Snufje zwarte peper

Zet de CozyMess Autumn Playlist alvast op. Doe alles in de blender en pureer tot een glad geheel! Geniet nu lekker van je smoothie en de muziek :)

 

pompoen smoothie

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  FOOD: Volkoren pompoenbrood | CozyMess
  25 november 2015 at 18:10

  […] laatste tijd ben ik helemaal fan van pompoen. Ik doe het door m’n smoothie, door de koffie, door stoofschotels en ook door mijn havermout. Heerlijk! Het is ook echt het […]

 • Leave a Reply