Food/ Lunch/ Ontbijt/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Groente omelet

Groente omelet

Wist je al dat ik helemaal geen broodliefhebber ben? Ik eet het bijna nooit. Ik vind er gewoon niks aan. Dan heb ik het vooral over een boterham, een hard bolletje, pistoletje of zelfgebakken brood vind ik wel weer lekker. Soms vind ik het daardoor best lastig om te bedenken wat ik ga eten als ontbijt of lunch, als ik even geen zin meer heb in havermout of yoghurt. De meeste zullen waarschijnlijk een paar sneetjes brood nemen. Een boterham met hagelslag, kaas of pindakaas ofzo, echt Hollands! Nee, niks voor mij. Als ik het even niet meer weet eet ik graag een groente omelet op een hard bolletje! Zo lekker!!!! Ik eet het minimaal 1 x per week. Vaak op zondag, als Ronald ontbijt klaarmaakt terwijl ik nog in bed lig haha. Doordeweeks heb ik er als ontbijt niet zoveel tijd voor, omdat het nou eenmaal wat meer tijd kost dan een kom havermout in de magnetron zetten. Ik eet de groente omelet dan wel heel graag als lunch! Voordeel: het bevat lekker wat eiwitten en weinig koolhydraten (als je het bolletje/boterham weglaat tenminste)! Daarnaast krijg je op een lekkere en makkelijke manier aardig wat groente binnen. Vaak kom ik uit op meer dan 200 gram rauwe groente per omelet!

 

Groente omelet

 

Zo’n groente omelet is super simpel om te maken. Het is ook een perfecte maaltijd voor als je nog een aantal restjes groente over hebt in de koelkast. Ik heb daarom geen recept voor jullie met exacte hoeveelheden, het is namelijk altijd anders. Ook kunnen de groentes nogal verschillen per keer. Snijd gewoon alles fijn, bak het in de koekenpan en maak er een groente omelet van! Lekker met wat kruiden ook. Van mijn moeder kreeg ik uit Griekenland een zakje heerlijke omelet-kruiden. Zij weet al dat ik er gek op ben :) Helaas is het zakje al bijna op! Gelukkig is een kruidenmix niet moeilijk om zelf te maken :)
Hoe maak ik mijn groente omelet vaak?

 

Groente omelet

 

Ingrediënten voor 1 persoon, of 2 als je goed bent in delen:

 • 1 (rode) ui
 • 100 gram kastanjechampignons
 • Halve paprika
 • Stukje prei
 • Handje cherrytomaten
 • Olijfolie
 • Paar handje spinazie
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eieren
 • 30 ml melk
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • 1/2 tl gedroogde basilicum
 • Zout en peper
 • Eventueel: geraspte kaas, gebakken ontbijtspek, rucola en een hard bolletje

Snijd alle groenten in kleine stukjes. Verhit olijfolie in een goede koekenpan. Bak hierin de ui glazig.
Snijd de knoflook heel fijn en bak het de laatste minuut mee met de ui. Voeg ook de rest van de groente toe. De spinazie kun je het best handje voor handje toevoegen. Wanneer de spinazie geslonken is, kun je het volgende handje er aan toevoegen.
Kluts de 2 eieren in een kom en voeg hier de melk en de kruiden aan toe. Zet het vuur laag. Giet het eimengsel over de gebakken groenten. En bak het tot de bovenkant droger is (tot hij “omdraaibaar” is, het helpt om een deksel op de pan te doen). Wanneer dit zo is, kun je de omelet omdraaien. Dit is best lastig. Zelf snijd ik de omelet vaak door de helft of door vieren, dat is makkelijker omdraaien. Je kunt hem ook op een bord laten glijden, er een ander bord boven op doen, de borden omdraaien en de omelet met de goede kant in de pan schuiven. Bak hem ook aan de andere kant tot hij gaar is.
Eet de omelet zo, of op een broodje met geraspte kaas, rucola en eventueel ontbijtspek!

 

Groente omelet

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply