Food/ Sweets & Snacks

FOOD: Noten-dadel repen

noten-dadel repen

Voor elke week maak ik een soort “blog-planning”. Dat is fijn voor drukke tijden zoals nu. Het is enorm druk op werk (veel werken, vroeg beginnen, heel laat pas klaar) en ik zit midden in mijn (her)tentamenweek! Al een hele tijd wilde ik deze noten-dadel repen maken voor op mijn blog, maar elke keer kwam het er niet van. Ik heb het uitgesteld tot het allerlaatste moment! En zul je net zien, dan gaat het recept ook nog eens helemaal mis… Hierdoor kwam er vrijdag helaas geen nieuw blogartikel online. Gelukkig kon ik de boel dit weekend nog redden (met dank aan dit recept van de AH) en kan ik hem vandaag alsnog online zetten :)

 

noten-dadel repen

 

Deze noten-dadel repen zijn eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Ik had gewoon de verkeerde dadels (oude, harde), waardoor het niet lukte. Om ze uiteindelijk toch fijn te malen, gebruikte ik een beetje water. Dit beetje water was alleen een beetje te veel water en het leek uiteindelijk wel een soort stroop haha (wat me trouwens ook wel lekker lijkt, dadelstroop). De repen bleven veel te nat, zelfs na een paar uur in de koelkast. Ik heb er toen maar een recept van de AH bij gepakt, om te kijken of het nog iets kon worden… Gelukkig wel! De repen zijn nog steeds vrij plakkerig, maar ik denk dat dat ook wel hoort. Ik geef je in ieder geval alvast één tip, gebruik verse of zachte medjool dadels. Deze zijn beter te verwerken in de foodprocessor. Heb je geen foodprocessor? Je kan dit recept alsnog maken als je de dadels heeeel fijn snijdt. Zelf wilde ik de noten-dadel repen zo simpel mogelijk houden, maar ik heb nu natuurlijk een ander recept gebruikt waardoor ik kokosvezels en cacao nibs heb moeten toevoegen. Je kunt dit natuurlijk ook voor iets anders vervangen. Cranberry’s, rozijnen, ander gedroogd fruit, andere soort noten, stukjes witte chocola, etc. Er zijn zoveel mogelijkheden!

 

Noten-dadel repen

 

Zelf vind ik dit een super fijn tussendoortje. Ik ben ook van plan om ze mee te nemen naar werk voor in de pauze. Daar kan ik wel een beetje extra energie gebruiken namelijk :)

 

Ingrediënten voor 6-7 noten-dadel repen:

  • 30 verse dadels (ongeveer)
  • 80 gram amandelen
  • 40 gram walnoten
  • 1 rijstwafel
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el cacao nibs

Ontpit de dadels en maal ze fijn tot een soort dadelpuree. Ik voegde er zelf een beetje water aan toe, zodat het malen makkelijker ging. Niet te veel water bij doen, dan wordt het te nat. Het moet echt een plakkerige bonk worden.
Hak de noten fijn en voeg het toe aan de dadels in een kom. Breek de rijstwafel in stukjes en voeg toe. Kneed het goed tot een geheel.
Leg op een werkplank een stuk vershoudfolie of bakpapier. Leg het dadelmengsel op de plank en vorm er een rechthoek van. Je moet er ongeveer 6 of 7 repen uit kunnen snijden, dus maak hem niet te dik. Verpak het helemaal in vershoudfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast om hard te laten worden.
Als het klaar is, kun je er de repen uitsnijden. Bewaar de repen in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply