Diner/ Lunch

Thaise rode curry soep met garnalen

Thaise rode curry soep

Dit wordt alweer mijn 10e recept voor soep! Ik houd er van! Zeker als het gemixt wordt met ingrediënten uit mijn favoriete keuken, Thais. In december postte ik al het recept voor Thaise pompoensoep van Matt Preston, vandaag deel ik een eigen Thaise soep! Thaise rode curry soep met garnalen :) Zelf vind ik garnalen erg lekker, maar ik eet het niet zo vaak omdat het best duur is. Kip is dan een goedkopere variant, maar ook varkens- of rundvlees is natuurlijk mogelijk. Of maak de visballetjes die ik maakte voor deze Thaise noedelsoep! Ook een lekkere toevoeging.

Voor het gemak heb ik voor dit recept kant-en-klare rode currypasta gebruikt. Dit kun je ook heel makkelijk zelf maken en is eigenlijk nog lekkerder. Laat het me weten als je daar het recept voor wilt! :) Om de soep nog voedzamer te maken, kun je er noedels of rijst aan toevoegen.

Thaise rode curry soep met garnalen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2-3
Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • 1 liter kip/visbouillon (2 blokjes)
 • 1 stengel citroengras
 • 4 citroenblaadjes
 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 1 el verse geraspte gember
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 2 el rode currypasta
 • 300 gram garnalen
 • 200 gram kastanjechampignons, in kwarten
 • 4 bosuitjes
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 el vissaus
 • Het sap van 1 limoen
 • Thaise basilicum
 • Koriander
 • Eventueel: 300 gram noedels
 • Olijfolie

Instructions

1

Maak in een soeppan de bouillon klaar. Kneus het citroengras en voeg het samen met de citroenblaadjes toe aan de bouillon.

2

Bak de gesnipperde rode ui in een beetje olijfolie, tot het glazig is. Voeg vers geraspte gember, fijngesneden knoflook en de currypasta toe en bak dit even aan. Voeg nu ook de garnalen toe. Meng tot de garnalen een rood jasje gekregen hebben.

3

Voeg de garnalen met de saus toe aan de bouillon. Doe nu ook de champignons bij de soep.

4

Snijd de bosuitjes in ringen en voeg de witte ringetjes toe aan de soep.

5

Giet de kokosmelk in de pan en breng het aan de kook.

6

De soep maken we af door 2 el vissaus en limoensap toe te voegen. Verdeel de soep over 2 kommen. Snijd de kruiden fijn en strooi dit en de groene delen van de bosuitjes over de soep. Klaar!

Ben je ook zo gek op de Thaise keuken? Probeer deze lekker frisse Thaise salade dan ook eens! :)

Thaise rode curry soep

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Terugblik op 2016: mijn food video voor Honig - CozyMess
  31 december 2016 at 15:48

  […] ontvang! Op de 2e plek staat het recept voor gevulde paprika’s en op de derde plek de Thaise rode curry soep met garnalen. Beide heb ik dit jaar online gezet :) Wat ik zelf het beste recept van 2016 vind? Lastig! Ik […]

 • Reply
  Paula
  24 juni 2016 at 20:34

  Was een heerlijk soepje, ik heb het soepje met zeevruchten gedaan. Kreeg veel complimenten!!

 • Reply
  Lisanne
  1 februari 2016 at 22:40

  Lekkere soep! Ook lekker met surimi sticks

  • Reply
   CozyMess - Kim
   1 februari 2016 at 22:55

   Leuke toevoeging! Ga ik ook eens proberen Fijn dat je het lekker vond!

  Leave a Reply