Diner/ Koolhydraatarm

Pizza Bolognese (met courgettebodem)

pizza bolognese

Ik heb niet per se een favoriete supermarkt waar ik altijd heen ga. Wel is er één supermarkt waar ik makkelijk een uur in kan rondlopen en steeds weer nieuwe producten ontdek. Dat is de Albert Heijn. En nee ik maak nu geen betaalde reclame voor ze ofzo en ook niet voor het product waar ik het in dit artikel over ga hebben :p Ik ben gewoon zelf heel enthousiast! Ik vond namelijk bij de Albert Heijn de pizzabodems met courgette van Magioni en daarmee maakte ik deze lekkere pizza bolognese en een pizza met zalm. Die pizza met zalm heb je nog van me tegoed, want in dit artikel deel ik het recept voor de pizza bolognese!

pizza bolognese

Na mijn bloemkoolpizza recept vond ik het natuurlijk wel heel interessant om deze courgettebodems uit te proberen voor jou. De bodems zijn niet 100% van courgette, maar in elke bodem zit zo’n 70 gram courgette en een bodem weegt 180 gram. Reken zelf maar uit hoeveel procent dat is, want ik ben niet zo goed in rekenen. Sorry. Magioni zegt dat deze pizzabodem 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan een normale pizzabodem. En dat klopt ook wel volgens mijn berekening. Als mijn berekening tenminste klopt. De courgettebodem is trouwens een seizoensspecial, dus ik denk dat hij er alleen in de zomer is. Opschieten dus!

Waarom een Pizza Bolognese? Vind ik gewoon lekker. Is een keer wat anders dan mijn standaard pizza met chorizo en ham. Het is een goede pizza als je niet kan kiezen of je vandaag pasta of pizza wilt eten. Toen ik deze pizza bolognese maakte, maakte ik meteen zoveel saus dat ik er de volgende dag pasta van kon maken. Handig toch?! Ik houd van dat soort gerechten :p

pizza bolognese

Het recept dat ik je ga geven is voor 1 pizzabodem. Je koopt 2 pizzabodems in één pak, maar ik vind het onacceptabel als er 2 dezelfde pizza’s gemaakt worden. Als je 2 bodems krijgt voor je geld, dan betekent dat ook 2 verschillende pizza’s. Klaar. Daarom zal ik je binnenkort een 2e recept geven; een pizza met zalm, ook erg lekker. De courgettebodems kosten trouwens 3,29 euro. Dus niet echt goedkoop, maar ook niet echt duur… Ze hebben trouwens ook een bodem van bloemkool!

Pizza Bolognese

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 1 of 2

Ingredients

  • 1 pizzabodem
  • 100 gram extra mager rundergehakt
  • 1 kleine rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gram passata di pomodoro
  • Beetje gedroogde basilicum, oregano en paprikapoeder
  • Halve bol mozzarella (light)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden

2

Rul de gehakt in een pan

3

Snijd de rode ui en knoflookteentje fijn

4

Doe de knoflook en de helft van de rode ui bij het gehakt

5

Breng op smaak met peper en zout

6

Voeg de passata di pomodoro toe met de kruiden, op smaak

7

Laat even koken, tot het dik genoeg is. Giet eventueel het overschot aan vocht uit de pan

8

Laat de bolognese een beetje afkoelen

9

Snijd ondertussen de mozzarella in kleine plakjes

10

Besmeer de pizzabodem met de bolognesesaus en leg hierop de plakjes mozzarella

11

Zet het voor 8-12 minuten in de oven, tot de mozzarella goudbruin is

12

Je kunt er nog een beetje oregano overheen strooien om het af te maken

Notes

Om het nog lekkerder te maken, kun je naast de mozzarella ook nog wat geraspte kaas er overheen doen

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply