Diner

Mexican vega hotdogs

Mexican vega hotdogs

Zoals je misschien wel weet, eet ik de laatste tijd minder vlees. Daarom test ik allerlei vleesvervangers uit de supermarkt en tot nu toe bevalt alles super goed! Elke keer verbaas ik mij weer hoeveel zo’n vleesvervanger op echt vlees lijkt. Ik heb besloten om elke keer als ik iets lekkers maak met zo’n vleesvervanger, het recept e delen op m’n blog. En ik begin met deze Mexican vega hotdogs, die ik met de Bratwurst van De Vegetarische Slager maakte. En als je écht niet zonder vlees kan, dan gebruik je maar lekker een echt worstje. Zal me worst wezen.

Ook dit recept is weer in no time klaar. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de coleslaw zelf te maken, maar je kan het ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Ik ging dit keer voor dat laatste, omdat ik de spullen niet in huis had om het zelf te maken. Zelf maken is ook heel lekker en ik zal binnenkort een kijken of ik daar ook een recept van online kan zetten :) Wel na mijn vakantie hoor ;)

Mexican vega hotdogs

Wat er zo “Mexican” aan deze hotdogs is? Ik meng de coleslaw met mais en jalapenos, haha. Dat geeft het lekker wat pit. De BBQ saus over de hotdogs maakt het feestje helemaal af. Zelf heb ik vaak de Black Jack smokey BBQ van Remia in huis, die lijkt een beetje op de BBQ saus die je bij de McDonald’s krijgt haha. Doet het ook goed op een hotdog dus ;)

Mexican vega hotdogs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 20

Ingredients

  • 2 x Bratwurst van De Vegetarische Slager
  • 1 bakje coleslaw
  • Klein blikje mais
  • Jalapenos in pot
  • Verse koriander
  • 2 volkorenpuntjes
  • BBQ saus
  • Gebakken uitjes

Instructions

1

Bak de vega worsten rondom bruin

2

Meng ondertussen wat maiskorrels met de coleslaw

3

Voeg naar smaak wat fijngesneden jalapenos en koriander toe

4

Snijd de volkorenpuntjes aan de bovenkant open

5

Leg er wat van de coleslaw in

6

Leg de worst hier op en doe er nog wat coleslaw bovenop

7

Maak het af met de BBQ saus, gebakken uitjes en eventueel nog een beetje verse koriander!

Mexican vega hotdogs

Klinkt lekker toch?! Ben jij ook zo gek op hotdogs en ben je van plan deze te maken? Laat het me vooral weten! :) Tag mij op Instagram (@cozymess.nl) of Facebook (cozymess) in je creatie zodat ik het kan zien en delen! Zin in een andere Mexican Hotdog? Deze chili dog (met echt vlees) is ook erg lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply