Diner/ Koolhydraatarm/ Lunch

Spring rolls met tonijn en mango

De spring roll is een van mijn nieuwe verslavingen. Het is zó lekker, gezond en leuk om te maken! Je kunt veel variaties maken, waardoor het niet zo snel saai wordt. Deze spring rolls met tonijn en mango vind ik tot nu toe het lekkerst. Het rollen van de spring roll moet je wel even onder de knie krijgen. Ik keek een aantal YouTube filmpjes voordat ik ging rollen, dat vind ik zelf altijd handig! Het lukte daardoor prima. Oke, ze verdienen geen schoonheidsprijs… maar als je eenmaal weet hoe het moet, is het een makkie!

Spring rolls met tonijn en mango

De spring roll is ook prima te eten binnen een koolhydraatarm dieet, ook al zijn de vellen van rijst gemaakt. Eén velletje weegt haast niks, misschien 5 gram. Volgens de voedingswaarde op de verpakking zit er per 100 gram 24,4 gram koolhydraten in. Het zal dus rond de 1,2 gram koolhydraat zitten per rolletje, verdere inhoud niet mee berekend.

Ik geloof dat veel mensen de spring roll eten als lunch, voorafje of tussendoortje. Ik maak vaak een hele berg en eet ze als avondeten samen met Ronald. Het vult prima, na 6 rollen heb ik wel genoeg.

Mijn rijstvellen komen bij AH XL vandaan, ik weet niet of ze het bij de kleinere AH’s ook verkopen. Het zijn DEZE. Je kunt ze in ieder geval ook kopen bij de toko. Bij de AH betaalde ik 1,39 euro er voor. Op de verpakking staat niet hoeveel er in zitten, maar ik denk een stuk of 40! De rijstvellen van de AH zijn klein, bij de toko heb je verschillende maten.

Spring rolls met tonijn en mango

Qua vulling kun je enorm variëren. Ik heb het al een keer gemaakt met rijstnoedels en kip en ook een keer een vegetarische variant. Deze variatie met pittige tonijn en zoete mango vind ik tot nu toe het lekkerst! Echt een aanrader!! Probeer vooral verschillende variaties uit! Ik ben heel erg benieuwd wat jouw favoriete variatie is! Ik zou het leuk vinden als je het laat weten in een reactie! :)

Ingrediënten, voor 20 spring rolls met tonijn en mango.

Voor de tonijn:

 • 1 blikje tonijn
 • 2 el wasabi mayonaise
 • 1 el Sriracha saus
 • 1/2 tl wasabi
 • 1 cm gember (geraspt)
 • Zout en peper

Verdere vulling:

 • Komkommer
 • Bosui
 • Romaine sla
 • Mango
 • Koriander

Voor de saus:

 • 3 el vissaus
 • 2 el sweet chili (knoflook) saus
 • 1 el sojasaus
 • 1 el rijstazijn
 • 1 tl chili vlokken
 • 1 tl geraspte gember
 • 1 tl sesamzaad

Meng alle ingrediënten voor de tonijn samen in een kommetje.
Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Snijd de komkommer, romainse sla en mango in dunne reepjes en de bosui in stukjes.

Meng alle ingrediënten voor de saus.

Pak een diep bord waar het rijstvel in past.
Vul het bord met een laagje warm water. Leg het rijstvel hier 10-40 seconden in, tot het wat zachter wordt.
Haal het vel er uit en leg het voorzichtig op een schone plank.
Nu kun je de vulling en tonijn er op leggen. Leg het in het midden van het vel en laat links en rechts een rand vrij.
Rol de vel nu op en vouw de linker en rechter rand halverwege naar binnen. Rol de vel dan verder op.

Het klinkt zo echt als Chinees denk ik, daarom raad ik je gewoon aan om DIT filmpje even te bekijken. Spoel het door naar 3:40, daar wordt het rollen uitgelegd.

 

Serveer de spring rolls met het sausje!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  BestTitus
  17 mei 2018 at 08:38

  I have noticed you don’t monetize your blog, don’t
  waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra money, search for: Ercannou’s
  essential adsense alternative

 • Reply
  TOP 3: Recepten in Augustus - CozyMess
  22 december 2016 at 20:09

  […] 2. De Springrolls met tonijn en mango. Deze had ik wel verwacht inderdaad. De springrolls! Ze zien er gezellig uit, zijn makkelijk te maken, ze zijn super lekker én gezond. Een super recept voor als je iets leuks op tafel wilt zetten. De spicy tonijn met de zoete mango vind ik zelf echt een top combinatie. […]

 • Reply
  SPECIAL: Valentijnsdag ideeën #2 - CozyMess
  13 februari 2016 at 16:04

  […] Springrolls met tonijn en mango (ook leuk om samen te maken!) […]

 • Reply
  Dear Monday #14 - CozyMess
  4 januari 2016 at 16:23

  […] Rijstvellen zijn bij de toko zoooo goedkoop. Heb nu een aardige voorraad haha. Kan ik mijn Spring Rolls weer eens maken! Deze week ga ik ook voor de eerste keer miso soep maken. Wil het al de hele week […]

 • Reply
  FOOD: Chili Dog | CozyMess
  14 oktober 2015 at 12:55

  […] bedoel ik. Nouja, de recepten zijn eigenlijk voor iedereen… maar ik zie een man niet zo snel Spring Rolls of Thaise salade maken… snap je wat ik bedoel? Misschien is dat heel verkeerd gedacht van […]

 • Leave a Reply