Diner/ Food/ Lunch

FOOD: Thaise noedelsoep met visballetjes

 

Soms heb ik zelf echt geen zin om te bedenken wat we gaan eten. Dan vraag ik aan Ronald of hij even een lekker recept zoekt op internet.
Vaak wordt het dan een recept van de Albert Heijn, want zij hebben zoooo veel recepten en ze zijn nog lekker en makkelijk ook. Ideaal!
Zo zijn we ook aan dit Thaise noedelsoep recept gekomen. Het is een recept waar je net even wat meer voor moet doen, maar dat is het echt waard!
Het recept vind je hier, maar ik zal hem hieronder ook eventjes schrijven. Mijn recept wijkt iets af van die van de Albert Heijn, omdat ik toch lekker nooit een recept helemaal opvolg :P

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 60 gram eiermie
  • 1 rode peper
  • 150 gram pangasiusfilet (komt overeen met 1 filet)
  • 1 el maizena
  • 1 ei
  • 5 cm verse gember
  • 1 visbouillontablet
  • 3 el Japanse teriyakisaus
  • 3 tl rode curry pasta
  • 1 paksoi
  • 1,5 liter kraanwater
  • 1/2 limoen
  • Bosje koriander

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de peper heel fijn en de andere helft in dunne reepjes.

Ontdooi de vis eventueel (niet in de magnetron). Spoel het af met lauw water. Snijd de vis in grove stukken. Maal het in een keukenmachine/foodprocessor tot een gladde massa. Voeg de fijngesneden peper, maizena, currypasta en het ei toe en maal het kort tot het gemengd is.

Breng in een soeppan het water aan de kook met het bouillonblokje.
Schil de gember en snijd in plakjes. Voeg de gember toe aan het bouillon samen met de teriyakisaus. Laat het op laag vuur 5 min zachtjes koken.

Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en voeg toe aan het bouillon.

Maak met 2 vochtige theelepels balletjes van het vismengsel. Voeg de balletjes toe aan de soep en laat 5 min zachtjes meekoken. Schep de mie in kommen of diepe borden en giet hier de soep overheen. Garneer met de overgebleven reepjes rode peper, fijngesneden koriander en knijp de halve limoen uit over de 2 kommen.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Food: Tomatensoep met kip (budget) - CozyMess
    1 juni 2016 at 21:05

    […] Aangezien ik gek ben op soep (ja hier op CozyMess vind je al heel wat soeprecepten… zoals deze of deze, oh en deze is ook SUPER lekker), ging ik het eens proberen. Wat blijkt? Erg lekker!! En […]

  • Leave a Reply