Diner/ Food/ Lunch

Food: Tomatensoep met kip (budget)

tomatensoep met kip

Deze tomatensoep met kip maakte ik in mijn 3e budgetweek! Hij stond eigenlijk helemaal niet op de planning, maar ik had een pak tomatensap nodig voor een voorlichting en bleef met bijna een heel pak zitten. Ik had geen idee wat ik er mee moest doen, tot mijn moeder zei dat je er lekkere tomatensoep van kon maken! Aangezien ik gek ben op soep (ja hier op CozyMess vind je al heel wat soeprecepten… zoals deze of deze, oh en deze is ook SUPER lekker), ging ik het eens proberen. Wat blijkt? Erg lekker!! En het kost je haast niks :) Veel van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis!

Aangezien ik geen boodschappen in huis heb gehaald voor deze tomatensoep, werd het een improvisatie. Ik maakte de soep met de ingrediënten die ik over had. Zoals een stukje prei, een sjalotje, een handje cherrytomaten, een aantal bosuitjes en natuurlijk een ui en knoflook. Wees vrij om er zelf nog het een en ander aan toe te voegen, als je dat toch in huis hebt. Zelf had ik toevallig kipfilet in de vriezer, dus voegde ik deze voor de verandering eens toe aan de tomatensoep. Vet lekker! Ik maakte voorheen mijn tomatensoep alleen maar met gehaktballetjes, maar ik weet nu dat kipfilet er in ook erg lekker is.

 

tomatensoep met kip

 

Ingrediënten voor 3 flinke kommen soep, of 4 kleinere:

 • 1 ui
 • 3 bosuitjes
 • 2 teentjes knoflook
 • Stukje prei
 • 1 liter tomatensap
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 handje cherrytomaten
 • 1 bouillonblokje (kip of groente)
 • 1 kipfilet
 • Naar smaak: basilicum (gedroogd), zout, peper en eventueel een beetje chilipoeder

Snipper de ui, snijd de bosuitjes en prei in ringen en snijd de knoflook heel fijn. Bak dit even aan in de pan. Als de ui glazig is, kun je de tomatensap en -puree toevoegen. Zet het vuur laag. Snijd de cherrytomaatjes klein en voeg toe aan de soep.
Kook water met een bouillonblokje en laat hier de kip in koken, voor ongeveer 15 min. Roer ondertussen af en toe in de soep.
Breng de soep op smaak met de kruiden.
Als de kip gaar is, kan je hem gaan “pluizen”. Voeg de stukjes kip toe aan de soep en laat nog eventjes koken.

Serveer het met stokbrood en aioloi of kruidenroomkaas! :)

 

tomatensoep met kip

 

Ps. Ik heb het deze periode enorm druk op school. M’n toetsen komen er bijna aan en heb een aantal herkansingen ook, helaas. Mijn weekenden zijn ook erg druk, waardoor het me niet gaat lukken om in het weekend alvast vooruit te bloggen. Daarom zal het vaker voorkomen dat ik óf later op de dag een blogartikel online zet, of niet op de “normale” dagen. Alvast sorry hiervoor! Ik laat het weten via mijn Facebook-pagina als er een nieuw artikel online staat :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FOOD: Maissoep met kokos (budget) - CozyMess
  17 juni 2016 at 08:00

  […] makkelijk om te maken, goedkoop en vaak ook gezond! En nee, het hoeft niet per se een tomatensoep of groentebouillonsoep te zijn… Wat dacht je van een maissoep?! Deze soep heb ik gemaakt met […]

 • Reply
  PROJECT 3: Gezond & Low Budget – Week 3 - CozyMess
  15 juni 2016 at 23:14

  […] Ontbijt: druiven. Lunch: 1 boterham met ham. Avondeten: homemade tomatensoep met stokbrood en een restje aioli. Tussendoor: handje […]

 • Leave a Reply