Food/ Lunch

FOOD: Koele komkommersoep

koudekomkommersoep

 

Jeetje wat is het warm he?! Niet normaal.
Voor een beetje verkoeling heb ik vandaag een koele komkommersoep gemaakt.
Die neem ik straks mee naar mijn moeder, voor als we lekker in de tuin gaan zitten.
Toevallig zag ik ook op de Instagram van Krommunity dat het vandaag Nationale K(r)omkommerdag is!
Nou komt dat even mooi uit!
Wist je trouwens dat de komkommersoep een gerecht is die uit Macedonië/Bulgarije komt? Ik niet!
Het heet daar “Tarator”. Eigenlijk lijkt het op de Griekse Tzatziki maar dan wat dunner.
Anyway, als je het een paar uur in de koelkast zet is het een heeeeerlijke verkoeling voor aankomende hete dagen!
En, niet onbelangrijk, het bevat ook nog eens weinig kcal! Maken dus!

 

Ingrediënten voor ongeveer 3 porties:

  • 1 komkommer
  • 1/2 ui
  • 200 gram magere kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • Eventueel: verse dille/munt/koriander en gehakte walnoten

Snijd de komkommer in stukken en snipper de ui.
Ik houd er zelf wel van als er nog wat stukjes in zitten, dus ik heb de helft van de komkommer apart gehouden en klein gesneden.
De rest van de komkommer heb ik samen in de blender/keukenmachine gedaan. Pers nu de knoflook er boven uit.
Voeg ook de olijfolie en peper en zout naar smaak toe met de magere kwark.
Om er echt een soepje van te maken, kan je er wat water aan toevoegen tot de gewenste dikte.
Blend het geheel tot de komkommer en ui kleiner zijn. Klaar!
Nu kun je er nog wat gehakte noten en verse dille/munt aan toevoegen! Helaas had ik dit niet in huis, maar het is een lekkere toevoeging! :)

Voedingswaarde bij 3 porties, per portie:
88 kcal
3 gram vet
9 gram koolhydraten
7 gram eiwitten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply