Diner/ Recepten index

Kip fajita

kip fajita

Vandaag deel ik één van mijn lievelingsrecepten met je. Ik ben echt gek op de Mexicaanse en Tex Mex keuken. Hallo, nachos met guacemole? Chili con carne? Taco’s? Quesadilla’s? Wie houdt er niet van?! Fajita is een gerecht uit de Tex Mex keuken. Het is dus niet écht Mexicaans, maar Amerikaans-Mexicaans. Wist je dat wij best wat gerechten Mexicaans noemen, terwijl dat helemaal niet zo is? Nachos (lekker chips met kaas, ui en tomaat, etc. en dan de oven in) is helemaal geen Mexicaans gerecht, maar een Tex Mex gerecht. In Mexico is Nacho gewoon een mannennaam. Oh en chili con carne? Ook een Tex Mex gerecht!

De naam fajita betekent “reepjesvlees”. Het vlees, in dit geval kip, wordt dus in reepjes gesneden! Het is een super makkelijk recept en je hoeft er geen enkele pan voor vies te maken. Alles kan namelijk op één bakplaat gegaard worden. Fijn toch?!

Net als de kip, snijden we de paprika’s ook in reepjes. Voor dit gerecht vond ik het leuk om drie kleuren paprika’s te kiezen, maar dat hoef natuurlijk niet. In principe zijn twee paprika’s namelijk al genoeg.

Zelf had ik er een super makkelijke en snelle salsa bij gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor andere lekkere bijgerechten. Bijvoorbeeld guacamole of pico de gallo (OH ZO LEKKER!). Pico de gallo is een Mexicaanse “saus”. Ik vind het niet echt een saus, maar meer een soort salade. Het bestaat uit tomaat, groene paprika, ui, jalapenopeper en limoensap. Het is super lekker met kip. Als je hier een receptje van wilt, moet je het maar laten weten dan deel ik die binnenkort ook eens :)

kip fajita

Kip fajita

Serves: 2
Cooking Time: 30

Ingredients

  • 2 stuks paprika's (verschillende kleuren)
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk jalapenopeper
  • 2 stuks kipfilets (of kippendijfilet)
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl korianderpoeder
  • 0,5 tl peper
  • Snufje chilivlokken
  • 1 stuk limoen
  • Tortilla's
  • Zure room

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de paprika's in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en de jalapeno in plakjes.

3

Snijd de kipfilets in plakjes en doe in een kom. Voeg 2 el arachideolie toe samen met paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, peper, zout en chilivlokken. Meng goed door elkaar.

4

Snijd de limoen in partjes en bewaar voor later. Spreid alle ingrediënten uit over de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten, tot de kip gaar is (check het dikste stukje kip voor de zekerheid). Leg de laatste 5 minuten tortilla's op de bakplaat om op te warmen.

5

Knijp de limoen uit over de bakplaat en serveer de kip fajita met tortilla's en zure room.

Notes

Ik gebruik voor gerechten die hoog verhit worden het liefst arachideolie omdat deze olie goed tegen verhitting kan. Je kunt ook zonnebloemolie gebruiken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply