Diner/ Sweets & Snacks

Plaattaart met pompoen, chipolata worst en feta

plaattaart met pompoen

Ook al heb ik de laatste tijd niet zoveel recepten met je gedeeld, ik ben heel veel bezig geweest met het bedenken en schrijven van recepten. Dat is nu namelijk mijn werk geworden en dat doe ik ondertussen alweer bijna 9 maanden lang! In die tijd heb ik ongelofelijk veel verschillende recepten bedacht. Ik heb nieuwe producten leren kennen en ook nieuwe gerechten ontdekt. Zoals de plaattaart. Dit is één van mijn favoriete gerechten geworden, omdat het ontzettend makkelijk is om te maken en SUPER lekker is. Je kunt ook honderd verschillende variaties bedenken, waardoor het mij nooit zal gaan vervelen. Ik deel vandaag een lekker recept voor een plaattaart met pompoen, chipolata worst en feta! :)

Sinds het officieel herfst is, hebben we ook echt al goed herfstweer gehad. Continu regen, donker, koud… Aan de ene kant vind ik al die regen best vervelend, zeker als het opeens begint te gieten wanneer je midden in het bos staat met je dure camera. En dat het vervolgens ook gewoon niet stopt met regenen, dus je helemaal doorweekt thuiskomt. Maar aan de andere kant vind ik de herfst hartstikke leuk en houd ik juist van dit weer, maar wel wanneer ik droog binnen zit ;) Ik heb ook echt weer zin gekregen in de herfstige/winterse gerechten, zoals ovenschotels, stamppotten, soep, stoofschotels en nu dus ook plaattaarten!

plaattaart met pompoen

De laatste dagen is het juist weer prachtig weer. Zonnig en geen regen. Dat zijn de perfecte dagen. Het is niet meer extreem warm, maar wel lekker genoeg om in een dikke trui naar buiten te gaan en een rondje door het bos te lopen. Zo fijn! Wat vind jij van de herfst? En heb jij bepaalde favoriete herfstrecepten? Laat het me weten! :)

Plaattaart met pompoen, chipolata worst en feta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
By Kim Serves: 2
Prep Time: 20 min Cooking Time: 15 Total Time: 35 min

Een heerlijk herfstige plaattaart met pompoen, chipolata worst en feta. Klaar in 35 minuten!

Ingredients

 • 1 rol bladerdeeg (vers)
 • 250 g chipolata worstjes
 • 0,5 st flespompoen
 • 2 st kleine rode uien
 • 0,5 blok fetakaas
 • 2 tl vijgenchutney
 • Handje spinazie
 • Olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een kookpan met water aan de kook voor de pompoen. Rol het vel bladerdeeg uit over een bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork. Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. Haal daarna de plaat uit de oven, maar laat de oven aan.

2

Snijd intussen de pompoen in blokjes. Kook de pompoenblokjes voor 10 minuten voor. Giet het water af.

3

Snijd de worstjes open en duw het vlees uit het velletje. Vorm kleine balletjes van het vlees. Bak de balletjes rondom bruin en gaar in een koekenpan.

4

Besmeer het bladerdeeg met de chutney. Dit hoeft niet heel dik en ook niet egaal. Verdeel de pompoenblokjes, ui en de balletjes over de plaat. Scheur de spinazieblaadjes en verspreid er overheen. Verbrokkel de feta over de plaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en zet de plaat voor 10-15 minuten terug in de oven.

Laat het me ook even weten wanneer je deze plaattaart met pompoen geprobeerd hebt! Ik vind het altijd leuk om je mening te horen :) Deel je creaties ook vooral met me via Instagram door mij er in te taggen (@cozymess.nl) of de hashtag #cozymessfood te gebruiken!

plaattaart met pompoen

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Plaattaart met Serranoham en oesterzwammen - CozyMess
  3 mei 2021 at 12:01

  […] kunt heel erg variëren, dit recept voor plaattaart met pompoen, chipolata worst en feta is namelijk weer héél anders dan dit recept voor plaattaart met Serranoham en […]

 • Leave a Reply