Als ik terug denk aan mijn vakanties de afgelopen jaren, dan krijg ik de meeste kriebeltjes in mijn buik van één specifieke vakantie.
Begrijp me niet verkeerd, want AL mijn vakanties waren geweldig… maar de vakantie in Griekenland was gewoon zoooo relaxed!
Ronald en ik zaten 2 weken lang in een All-in hotel op Lesbos bij Molyvos. Mijn opa en oma kwamen al jaren op Lesbos en ze raadden het ons aan om daar heen te gaan. Gelukkig hebben we dat dan ook gedaan! Het is daar zo mooi, gezellig, rustig… De mensen zijn super aardig, het eten is geweldig, eigenlijk is alles daar gewoon geweldig. Ik wil dan ook heel graag weer terug!
De Griekse keuken is ook een van mijn favoriete keukens. Goede olijfolie, lekkere kruiden en feta!
Dit recept is super simpel: een marinade voor Griekse kip en een simpele Griekse salade, maar oh zo lekker met de witte druiven!
Ingrediënten voor de Griekse kip, voor 2 – 3 personen:
- 2 kipfilets
- 2 el goede olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl komijn
- 1 tl tijm
- Citroensap (klein beetje!)
- Zeezout en zwarte peper
Meng de olijfolie met de kruiden en giet deze in een kom. Pers de knoflook uit in de kom. Voeg een klein beetje citroensap toe, niet eens een theelepeltje.
Voeg de kipfilets toe aan de kom en zorg er voor dat de marinade goed verdeeld is over de kipfilet.
Dek de kom af en zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast. Het liefst zelfs een nachtje.
Je kunt de kipfilets lekker op de BBQ klaarmaken of in een grillpan grillen tot hij goudbruin en gaar is.
Ingrediënten voor de salade (flinke porties!):
- 1/2 komkommer
- Kleine rode ui
- Emmertje olijven, witte kaas en knoflook (bij de Hoogvliet) of apart zwarte en groene olijven (stuk of 10), halve blok feta en wat extra oregano
- 12 cherrytomaatjes
- 1 bosui
- Handje pitloze witte druiven
- 1 tl oregano
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 tl citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 el Yogonaise
- Peper en zout
Snijd de komkommer en rode ui in kleine stukjes, halveer de tomaatjes en druiven. Voeg samen in een kom met de helft van het emmertje olijven/witte kaas/knoflook.
Snijd de bosui in ringen en voeg toe. Strooi een theelepel oregano er overheen.
Maak een sausje met de yoghurt, citroensap, uitgeperste knoflook, yogonaise en peper en zout.
Dit sausje kun je door de salade doen en is lekker over de kip!
6 Comments
Johan Meulenkamp
16 juli 2017 at 11:05Ik was op zoek naar wat gezonden dingen om mee te nemen tijdens dagje weg, toen kwam ik deze tegen!
thnx gaan we een keer proberen :)
Lydia
8 januari 2017 at 12:23Ohhhhhhhhhh Kim, dit is zo,n heerlijk recept.
Ik ga het van de week weer een keer maken.
Ik hoop dat veel mensen dit eens gaan maken en proeven.
Liefs Oma
FOOD: Gezonde tips voor een dagje weg - CozyMess
29 februari 2016 at 19:23[…] tenminste. Een salade zou je ook prima mee kunnen nemen als diner, maar natuurlijk ook als lunch. Deze salade is erg lekker voor een dagje weg! Een fruitsalade is ook heerlijk, bijvoorbeeld met appel, […]
Lydia meuwese
8 juli 2015 at 18:35Ik heb vandaag de Griekse kip en griekse salade gemaakt. Wat hebben wij heerlijk zitten smullen. Wij waande ons weer in Griekenland waar we vrijdag vandaan zijn gekomen. Ik kan iedereen aanraden om dit recept te maken, het is zooooo lekker. En…… je staat ook niet lang in de keuken. Heerlijk op een warme dag om dit te eten. Maar…. kan in de winter ook hoor
karin
6 juli 2015 at 16:40Klinkt weer super lekkerrr schat
En bovendien gezond :)
Iheb ineens een briljant idee…
jij mag lekker koken in de vakantie!!! ;)
CozyMess - Kim
11 juli 2015 at 00:24Hihi ja ik zal alvast wat lekkere dingen bedenken! :)