Diner/ Recepten index

Mummie Pot Pie

mummie pot pie

Ik heb een super super super lekker Halloween receptje voor je. Dit is een van de lekkerste gerechtjes die ik pas heb gegeten. Echt. En het is zoooo simpel! En het ziet er ook nog eens leuk uit, zo’n Mummie Pot Pie :) vind je niet?

Dit recept heb ik bedacht voor mijn werk, toen me gevraagd werd om een leuk Halloween recept te bedenken. De versie van mijn werk is ietsje anders, want in plaats van kipfilet gebruikte ik in de andere versie varkensshoarma. Met varkensshoarma was het ook écht heel lekker, maar in een pot pie gaat vaak kip. “Chicken pot pie” is namelijk de meest populaire versie.”

Pot pie klinkt misschien een beetje gek als je het nog niet kent. Het lijkt eigenlijk een beetje op een pastei, maar dan weer heel anders. Of eigenlijk is het een ragout bedekt met een lekker krokante laag bladerdeeg. Alleen in deze versie maken we met het “dakje” van bladerdeeg een mummie, speciaal voor Halloween natuurlijk. Normaal bedek je de hele pie ermee. En we maken niet één grote pot pie, maar een aantal kleintjes!

mummie pot pie

Naast kip bevat een pot pie vaak ook wortel, bleekselderij, ui, erwten en (kippen)bouillon. Ik heb in mijn versie de bleekselderij lekker weggelaten want daar ben ik niet zo gek op, maar je kunt dit natuurlijk wel toevoegen als je dat wel lekker vindt. In plaats van bleekselderij heb ik paprika en chilivlokken toegevoegd aan deze pot pie! Dat maakt hem zo lekker :)

Mummie Pot Pie

By Kim Serves: 4 potjes
Prep Time: 20 min Cooking Time: 15 minuten

Een leuk en lekker Halloween receptje! Deze pot pie moet je echt eens proberen :)

Ingredients

  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 paprika
  • 200 g wortels
  • 200 g doperwten
  • 25 g boter
  • 3 el meel/bloem
  • 1 kipfilet
  • 4-5 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 1 ei
  • Olijfolie
  • Chilivlokken, peper en zout naar smaak
  • Groene olijven voor de oogjes

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid de groentebouillon van het bouillonblokje en water.

2

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet onder de kraan. Schrap de wortels en snijd klein. Was de paprika en snijd in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

3

Smelt de boter in een ruime steelpan en roer het meel erdoor. Laat het meel op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde de groentebouillon toe en breng het aan de kook. Roer tussentijds goed door totdat het een dikke romige saus wordt.

4

Verwarm bakolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roerbak de kipfilet enkele minuten mee. Voeg de wortels, prei, paprika en doperwten toe en bak afgedekt 10 minuten.

5

Roer de groenten en kip door de roux. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Verdeel de ragout over ovenbestendige schaaltjes.

6

Klop het ei en bestrijk de randen van de schaaltjes met wat ei. Bedek de bakjes met reepjes bladerdeeg, zodat het op een mummie gaat lijken. Bestrijk het bladerdeeg met ei.

7

Bak de mummie pot pies in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Snijd een olijf doormidden en maak hiermee twee oogjes op elk schaaltje.

Zoek je nog andere leuke Halloween recepten? Misschien vind je deze Oreo-M&M’s-Nutella cupcakes wat? Of ga je liever voor een broodje worm?! Maak jij een van mijn recepten? Ik vind het super leuk als je even een berichtje achterlaat op mijn blog en/of je foto deelt met @CozyMess.nl op Instagram! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply