Hotspots

Market 33, Zuidas Amsterdam

Afgelopen week heb ik deelgenomen aan een leuk persevent, namelijk de Foodsafari bij Market 33! Met 4 van mijn trouwste volgers heb ik een hoop mogen proeven bij deze foodcourt in Amsterdam. In dit artikel laat ik je weten wat wij van Market 33 vonden!

Market 33 vind je in het zakendistrict de Zuidas. Het is centraal gelegen, vlakbij station Zuid. Om Market 33 vind je allerlei hoge gebouwen en andere horecagelegenheden. Market 33 is tussen de rest wel erg uniek vanwege het concept!

market 33

Market 33 is een foodcourt met op dit moment 10 verschillende foodstands. De foodstands zijn zeer divers. Achterin (boven) vind je de Aziatische stands en vooraan de meer Europese. Voor iedereen zit er wel iets lekkers tussen! Van sushi en salade bowls tot pita’s en piadina’s! Bij elke foodstand kan je iets bestellen, afrekenen en dan een plekje zoeken in de algemene ruimte. Handig als je met een groep mensen gaat eten! Zo kan iedereen toch iets anders eten, maar wel samen zitten.

De foodsafari begon met een gezamenlijke opening en daarna mochten we met ons groepje bij elke foodstand iets gaan proeven. Ik mocht 4 van mijn volgers uitnodigen om hun te laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Super leuk! Ik nam mijn ouders, zusje en Ronald mee. Wat een hoop lekkere dingen hebben we geproefd! De favoriet van mijn ouders waren de Thaise hapjes (satay en viskoekjes). Die van mijn zusje de flammkuchen en de ravioli met kalf. Ronald en ik vonden de pita’s het lekkerst! Maar de keuze was lastig, want serieus alles is erg lekker.

Het is een groot gebouw, maar doordat er veel hoogteverschillen zijn binnen het gebouw lijkt het helemaal niet zo groot. De stijl is een mix van industrieel, vintage en een beetje urban jungle. Maar dan ook weer classy. Lastig uit te leggen eigenlijk! Ik vind het in ieder geval tof :) Ik laat het je wel gewoon zien met foto’s straks ;) Het enige wat ik jammer vind, is dat de tafeltjes een beetje saai zijn. Dat klinkt misschien een beetje stom van mij, maar als foodblogger/Instagrammer vind ik het altijd leuk als een tafel een mooie ondergrond is voor het eten. Een leuke tafel maakt de foto gewoon wat spannender! :) Maar dat heeft verder natuurlijk niets te maken met het eten zelf of de sfeer.

Mijn vader is altijd een praatjesmaker, dus ik liet hem met elke stand een praatje maken. Wat opviel is dat de Aziatische foodstands niet veel te vertellen hadden over hun gerechten en verder ook niet veel vertelden. De overige stands vonden het juist heel leuk om iets te vertellen en kwamen ook het eten naar onze tafel brengen met een uitgebreide uitleg over de gerechten en ingrediënten die gebruikt werden. De man van de pita’s (Pita Queen), de ravioli (That’s Amore) en de vega bitterbalen & flammkuchen (Grizzl) waren heel leuk en vertelden van alles! :) Dat vind ik altijd leuk!

Openingstijden:
Maandag – vrijdag
vanaf 8 uur koffie, thee, sapjes en ontbijt
vanaf 11 uur tot 21 uur wordt er eten geserveerd

Locatie:
Claude Debussylaan 33, 1082 MC Amsterdam

Website:
Market33

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply