Food/ Hotspots

5x Leuke hotspots voor een dagje Amsterdam

Het is alweer een tijdje geleden, vorig jaar oktober om precies te zijn, dat ik met mijn zusje en nichtje een dagje Amsterdam deed. Ons doel: zoveel mogelijk leuke plekjes om wat te eten en te drinken en om te shoppen vinden. En die zijn er in Amsterdam echt meer dan genoeg, want we hebben niet eens onze hele planning kunnen volgen. Goed excuus om binnenkort weer een keer op pad te gaan naar Amsterdam en nóg meer leuke hotspots voor jou te ontdekken!

The Avocado Show

We begonnen de dag met een ontbijtje bij The Avocado Show. Alles in dit restaurant draait uiteraard om avocado’s, dus als je daar niet zo van houdt, is dit niet de plek voor jou. Wat staat er op het menu? Ik had gepocheerde eieren op brood, met zalm en avocado. Super lekker! Het was een moeilijke keuze want alles leek me lekker. Matcha Pancakes met avocado en fruit?? Gevulde avocado’s met hummus en bloemetjes? Avocado op toast met bijvoorbeeld kip, parmezaanse kaas en truffel mayo? Een Breakfast Bowl met avocado en allerlei lekkere tropische toppings??? SNAP JE. Veel te lastig om een keuze te maken. En dan hebben we nu alleen nog maar over het ontbijtmenu. Er is uiteraard ook nog een lunchmenu.

Trek gekregen? Je vindt The Avocado Show hier:

Daniel Stalpertstraat 61
1072 XB Amsterdam
Website

Stach

Stach is een van mijn favoriete winkeltjes in Amsterdam. Je vind de winkel op verschillende plekken door Amsterdam heen en ook in Overveen en Utrecht. Ik hoop echt dat er ook eentje naar Den Haag komt! Het is een eetwinkel met verse (kant-en-klaar) producten. Vooral de koekjes vind ik daar heeeel lekker! Ik heb er verder niet zoveel gegeten, maar alles ziet er heerlijk uit. Ze hebben ook veel leuke producten voor thuis, die je in normale winkels niet tegenkomt. Ik ga nooit de winkel uit zonder iets lekkers te kopen voor thuis… :)

Waar kan je Stach vinden? Dat vind je hier !

Café Loetje

Ook Loetje vind je op meerdere locaties in Amsterdam en ook in Rotterdam en Utrecht! Ik droom sinds ik hier heb gegeten, steeds weer over die heerlijke malse ossenhaasbiefstuk met jus en witbrood. Oh my… Ze staan ook echt bekend om de beste biefstuk in Nederland! Café Loetje begon 40 jaar geleden als een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid. De biefstuk werd zo’n succes, dat de biljarttafels plaatst maakten voor eettafels om de liefhebbers te kunnen voorzien in een lekker stuk biefstuk! Dus heb je zin in biefstuk, dan moet je zeker hier wezen.

Hier vind je alle locaties van Café Loetje.

Wildernis

Als je net als ik van planten houdt, dan kan een bezoekje aan Wildernis niet ontbreken. In deze winkel vind je de leukste en mooiste planten en plantengerelateerde spullen. En echte Wildernis! Ik zou er graag een keer op mijn gemak een dagje foto’s maken, want het ziet er erg fotogeniek uit :) Helaas is het er altijd druk als ik er ben haha. Je kunt er ook allerlei workshops maken, zoals een workshop “Terrarium maken”! En voor de mensen die niet zulke groene vingers hebben, is er een workshop “Zo houd je je planten in leven”. Altijd handig, toch?!

Zin om je huis weer wat groener te maken? Hier vind je deze leuke winkel:

Bilderdijkstraat 165F
1053 KP Amsterdam

Foodhallen

We sloten de dag af met een bezoekje aan de Foodhallen van Amsterdam. Ik had de Foodhallen nog nooit eerder bezocht en was erg verrast. Ik had er een heel andere voorstelling bij, maar het was erg knus en gezellig. Je vind er verschillende heerlijke stands; bijvoorbeeld: Baowowow, Bulls and Dogs, De Ballenbar, Dim SumThing, Maza, Meneer Temaki, The Butcher, The Rough Kitchen, Viet View en Yoghurt Barn. M’n zusje had na haar biefstuk nog honger en nam nog noodles en m’n nichtje en ik namen een lekkere Frozen Yoghurt van Yoghurt Barn. Een prima afsluiting van een leuke, gezellige en lekkere dag Amsterdam! :)

De Foodhallen vind je hier:

Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam
Website

Er zijn nog genoeg plekken waar ik een keer heen wil in Amsterdam. Corner Bakery staat wel helemaal boven aan het lijstje. Als ik mijn zusje moet geloven, hebben ze daar de lekkerste taartjes en broodjes! Wat zijn jouw favoriete plekjes in Amsterdam? Wat kan ik de volgende keer echt niet overslaan? Let me know!! :)

Liefs, Kim

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply