Life

Terugblik op 2017

Allereerst wens ik jou natuurlijk een geweldig gezond, gelukkig en mooi 2018! Net als mijn artikelen over 2015 en 2016, zal ik dit jaar ook even terugblikken op 2017. Voor mijn blog was het niet zo’n spectaculair jaar, maar op persoonlijk gebied zijn er een hoop hoogtepunten en veranderingen geweest. In dit artikel zal ik alle hoogtepunten van 2017 met je delen.

Blog

Dit jaar heb ik door omstandigheden minder kunnen bloggen dan ik had gewild. Ik zit nu natuurlijk in het laatste jaar van mijn opleiding en ik merk dat veel tijd daar in gaat zitten en het me inspiratieloos maakt. Toch is CozyMess dit jaar weer ontzettend goed bezocht! De unieke bezoekers zijn gewoon verdubbeld vergeleken met 2016. Super leuk om te zien vind ik dat! Vanaf de maand juli was er een grote stijging te zien in de statistieken met als hoogtepunt oktober. Waarom? Geen idee! Maar ik vind het leuk :)

Best Nine van 2017 op Instagram

Wat ik echt heel jammer vind, is dat ik dit jaar amper tijd heb gehad om leuke decemberrecepten te delen. Hopelijk heb ik eind 2018 daar wel genoeg tijd voor! Ik denk het haast wel, want hallo… Rond juni/juli 2018 heb ik na hard werken eindelijk mijn diploma in handen! Daar ga ik gewoon vanuit ;)

De best bekeken recepten in 2017:

Net als vorig jaar, staat de Coursagne ver bovenaan op de eerste plek. Dat is een oud recept die ik ergens in 2015 deelde als één van m’n eerste recepten. Grappig om te zien dat deze zo populair is en blijft! Ook dit jaar heb ik weer verschillende reacties ontvangen dat het echt een geslaagd recept is! LEUK!

De top 3 van recepten die ik in 2017 heb gedeeld:

 1. Coursagne 2.0 (wat een verrassing haha)
 2. Rendang uit de slowcooker
 3. Gevulde gehaktballen met mozzarella in tomatensaus

Mijn eigen top 3 van recepten die ik in 2017 heb gedeeld:

 1. Gevulde gehaktballen met mozzarella in tomatensaus
 2. Bladerdeeg rolletjes met chorizo
 3. Pasta met zalm en citroensaus

gevulde gehaktballen

Het minst bekeken recept uit 2017? Dat was het recept voor aardappelpartjes uit de oven. Maarja, die deelde ik ook pas in de laatste week van december, dus dat is misschien niet helemaal eerlijk ;) De een na slechtst bekeken recept was het recept voor Mexican vega hotdogs. Zo jammer, want het is echt een lekker recept!

Ik mocht afgelopen jaar ook weer regelmatig komen proeven in restaurants om er iets over te schrijven. Dat was super leuk! Zo heb ik iets geschreven over De Beren en De Schone Lei. Ik kreeg ook wat dingen opgestuurd dit jaar, zoals de nieuwe granola van Eat Natural (super lekker, serieus) en een gekke Halloween cupcake met een sprinkhaan erop en erin van AH ToGo.

 

 

Het pakketje van Eat Natural zie je hierboven in het filmpje! Achteraf bleek dat ik hem verkeerd had opengemaakt haha, blijkbaar kon je de gordijntjes aan de achterkant verschuiven… Maar ik vond dit filmpje zo grappig met de reactie van de katten, dat ik hem toch gewoon met je wilde delen :p

Uiteraard ben ik erg dankbaar voor al jullie bezoekjes aan mijn blog! Ik vind het fijn om te weten dat jullie mijn blog nog steeds leuk vinden om te bezoeken, ook al ben ik wat minder actief. CozyMess is daardoor ook veranderd afgelopen jaar. Minder recepten, meer persoonlijk. Ik hoor graag wat jij daar van vindt! Hier rechts (of onder dit bericht, als je via mobiel kijkt) vind je een poll met de vraag “Wat voor artikelen zie jij in 2018 graag vaker terug op CozyMess?”. Het zou me enorm helpen als jij je stem wilt uitbrengen! Meerdere antwoorden zijn mogelijk :) De poll ziet er een beetje gek uit (bij mij tenminste, hopelijk bij jou niet?!),omdat het stemvakje niet direct naast het antwoord staat en ik krijg het niet goed. Dat is serieus de reden waarom ik dit bericht niet begin deze week al online kon zetten haha. Maar je moet op het vakje boven het antwoord klikken voor je stem. Anders stem je namelijk op het antwoord er onder. Snap je? :p En anders mag je je antwoord ook altijd in een reactie onder dit bericht zetten natuurlijk!! :)

Persoonlijk

Zoals ik al zei, is er op persoonlijk gebied veel meer gebeurd! Waar zal ik eens beginnen? Er waren zoveel hoogtepunten… De belangrijkste/grootste zal ik met jullie delen (in onwillekeurige volgorde).

 1. Heel veel leuke trips: zoveel leuke trips dat ik er al een aantal vergeten was. Ik bezocht dit jaar onder andere veel steden in België, zoals Gent, Brugge en Leuven. Afgelopen maand bezocht ik in eigen land nog Utrecht en verbleef ik in een gaaf hostel. De leukste trip was misschien wel die naar Stockholm. Die was erg spontaan en last-minute, maar daardoor juist enorm fijn!
 2. Mijn Azië reis: voor het eerst backpacken in Singapore, Maleisië en Bali. Het was geweldig. Ik heb er nog steeds weinig over gedeeld, maar dat gaat in 2018 komen. Ik heb voor het eerst in mijn leven echt ervaren hoe het is om heimwee te hebben. Heimwee naar huis. En toen ik thuis was, kreeg ik nog ergere heimwee terug naar Azië. Die heimwee naar Azië was zo erg, dat het me niet lukte dit jaar een artikel te schrijven over mijn reis. Ik kon niet over mijn reis praten, denken of foto’s terugzien. Ik kon zelfs het woord Bali, Maleisië of Singapore niet horen of lezen zonder verdrietig te worden. Stom he? Nooit verwacht dat ik zoiets zou meemaken.
 3. Mimi: deze kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Mimi. Wat een schat is het toch. Elke dag geniet ik zoveel van haar. Als ik Mimi en Simba weer “klef” zie doen, smelt ik gewoon. Ik kan me niet voorstellen hoe saai, leeg en eenzaam mijn leven was zonder deze twee haha. Ze zijn zo belangrijk geworden in mijn leven.
 4. Verhuizen naar Den Haag: afgelopen weekend was ik voor het laatst in ons huis in Leiden om schoon te maken en de laatste dingen mee te nemen. Ondertussen is de sleuteloverdracht geweest en is het hoofdstuk echt afgesloten. Hoewel het een beetje pijn doet (vanwege leuke herinneringen), is er daar eigenlijk niks wat ik echt ga missen. Alleen de stad een beetje. Ons huisje in Den Haag is zoveel beter, leuker, fijner. Net als de wijk waar we nu wonen. Ik kan niet wachten tot de lente/zomer begint, want dan ga ik heerlijke wandelingen maken over het strand.
 5. Planten: in 2017 heb ik er ook een nieuwe grote interesse bijgekregen; planten! Mijn huis staat er vol mee en ik vind het nog steeds erg leuk en fijn. Afgelopen jaar heb ik er ook af en toe over geschreven en dat vond ik erg leuk! Dus in 2018 ga ik daar lekker mee verder :)
 6. Minder nieuw: afgelopen jaar hebben Ronald en ik bijna het hele interieur omgegooid, maar het leuke is dat we het vrijwel allemaal tweedehands gekocht hebben. Waarom zou je iets nieuw kopen, als er via Marktplaats super mooie gebruikte spullen aangeboden worden? Het scheelt je een hoop geld en ik ben er van overtuigd dat het beter is voor het milieu, omdat er meer gerecycled wordt op deze manier. 2017 bestond ook voor een groot deel uit DIY’en (Do It Yourself). Niet alles wat we tweedehands kochten, was meteen leuk. We hebben veel spullen uiteindelijk een nieuw jasje gegeven. Kastjes geverfd, nieuw tafelblad gemaakt, een dressoir omtoveren tot ontbijtbar… Onze ontbijtbar project zal ik in 2018 met je delen, als het af is!

Omdat het leven niet alleen maar bestaat uit hoogtepunten, zal ik ook een mislukking noemen: Personal Body Plan. Misschien denk je al maanden, waar blijft die update nou? Je zou toch elke maand een update geven? Ehm, sja. Om eerlijk te zijn was het gewoon een ramp. Het heeft vrijwel niks toegevoegd voor mij. En ja dat komt deels door mezelf, maar ook wel door PBP zelf. Ik zal proberen in een blog meer uitleg hierover te geven. Toch heb ik na de 6 maanden met coach verlengt, maar dit keer zonder coach en met trainingen thuis. Dat programma is 1 november in gegaan en ik ben nog steeds niet begonnen. Waarom ik dan wel heb verlengd? Ik hoop dat ik wanneer mijn scriptie voorbij is en ik écht klaar ben in dit nieuwe huis, wat heb aan de oefeningen voor thuis. En zonder coach kostte het niet zoveel, dus ik dacht ik geef het nog één kans. We gaan het zien.

2018??

Volgende week moet ik mijn scriptie af hebben. Zo spannend is dat! De komende week wordt het dus erg druk en veel stressen ;) Eind januari ga ik beginnen met mijn stage bij Ekomenu. Dat vind ik leuk en spannend tegelijk. Vanaf volgende week ga ik alvast oefenen met vroeg opstaan, want de reistijd is zo’n 1.5 uur! En dan ook weer 1.5 uur terug natuurlijk… Elke dag om 06:00 uur opstaan en pas om 19:00 uur weer thuis. Dat wordt wel even pittig voor mij. Gelukkig lijkt de stage me super leuk en leerzaam, dus ik heb het er voor over! En sja, vanaf juni/juli heb ik dan mijn diploma HBO Voeding en Diëtetiek in handen. En wat dan?!! Ik heb nog geen idee, maar wat ben ik opgelucht als ik eindelijk dat ding heb. Dan kan het “echte leven” eindelijk beginnen!

Ik vind het altijd wel leuk om een paar doelen op te stellen voor het nieuwe jaar en om dan aan het eind van het jaar te kijken of ik ze heb behaald. Vorig jaar heb ik dat niet gedaan en dat vind ik wel jammer. Dus ik zal ze hier even delen voor 2018!

 • Het eerste halfjaar gaat het lastig worden vanwege stage, maar ik wil in 2018 meer gaan bloggen over de onderwerpen die ik leuk vind. Interieur, DIY, planten en uiteraard recepten.
 • Ik wil vaker een boek gaan lezen, gewoon ter ontspanning. Aangezien ik straks toch 3 uur per dag in het openbaar vervoer zit, kan ik dat vast mooi gaan combineren. Tips voor leuke boeken zijn welkom! Ik vind alles leuk om te lezen, dus roep maar wat ;)
 • Elke zaterdag/zondag wil ik even een uurtje gaan wandelen. Maakt niet uit of het regent, want daar bestaat de paraplu voor. 2018 gaat het jaar worden waarin ik meer ga bewegen! Ook thuis wil ik 2x per week wat oefeningen doen. Yoga lijkt me ook wel fijn. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden, maar het lijkt me in ieder geval een goed doel voor mezelf.
 • Naast dat ik meer wil gaan bewegen, wil ik ook echt weer op mijn voeding letten. Ik ga alles wat ik eet weer bijhouden in een app. MyFitnessPal denk ik.
 • Een keer per maand wil ik een spelletjesavond organiseren bij mij thuis. Quality time met mijn familie vind ik erg belangrijk!
 • Foto’s uitzoeken van mijn Azië reis en trip naar Stockholm. Ik heb nog niks met die foto’s gedaan, terwijl ik er ontzettend veel gemaakt heb en er zullen vast ook een hoop mooie tussen zitten! Die van Azië wil ik sowieso nog gebruiken voor in mijn artikelen die ik er over ga schrijven.
 • Mijn home tour filmpje monteren. Ik heb al een hele tijd filmpjes liggen die ik maakte van het huis in Leiden. Lijkt me mooi om dit eens af te maken en te delen. Leuk als afsluiting voor mezelf, maar ik vind het ook leuk om het nog te delen en daarna een home tour te geven door het huis hier in Den Haag om het verschil te laten zien.
 • Een bullet journal bijhouden! Ik kreeg van mijn nichtje een bullet journal voor mijn verjaardag, maar ik wilde per se tot 1 januari wachten om er in te beginnen… Haha. Nou, nu is het zover dus! Ik kan er eindelijk mee aan de slag. Ik ga het voornamelijk gebruiken om leuke herinneringen in op te slaan en om “trackers” bij te houden, denk ik. Oh en planningen, weekmenu’s, mooie quotes, de films/series die ik gekeken heb en boeken die ik gelezen heb, etc… Lijkt het je leuk als ik af en toe wat plaatjes deel van m’n bullet journal?
 • Wanneer ik dan eindelijk mijn diploma heb, wil ik een leuke reis gaan maken. Ik heb nog een weekend Edinburgh te goed van Ronald, dus daar wil ik sowieso heen! Daarnaast staat er op de planning om weer terug te gaan naar Griekenland rond augustus/september. Stiekem zit ik er ook al aan te denken om in december een wat verdere reis te maken, maar we moeten maar even kijken hoe alles gaat lopen… :)

Een lijstje met mooie en haalbare doelen denk ik zo! Hopelijk kan ik over een jaar vertellen dat het me allemaal gelukt is. En jij? Heb jij wat doelen voor jezelf opgesteld voor 2018?

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply