Diner/ Food

Pasta met zalm en citroensaus

Tijd voor een nieuw Fishy Friday recept! Vorige week poste ik deze kabeljauwburgers en vandaag is zalm aan de beurt. Ik moet zeggen, het bevalt mij wel… Zo’n Fishy Friday :) Tot nu toe heb ik steeds een lekker recept bedacht die goed uitpakt. Deze pasta met zalm en citroensaus vind ik zelfs zó lekker dat ik hem best elke vrijdag zou willen eten haha. Nee maar echt. Ik ben gewoon gek op de frisse smaak van citroen. Dat in combinatie met de lekkerste vis ter wereld, is echt geweldig. Het maakt het recept een beetje lenteachtig eigenlijk en dat vind ik helemaal niet erg, ik ben nu wel klaar met de winter. Kom maar op met de lente! Mijn narcisbollen heb ik al in huis staan :)

 

pasta met zalm en citroensaus

 

Door de tagliatelle doe ik ook nog courgette. Als ik een pasta maak met zalm, gaat er eigenlijk standaard courgette doorheen haha. Het gaat gewoon goed samen en ik zou eerlijk gezegd niet weten welke andere groente ik er doorheen zou moeten doen. Gegrilde groene asperges erbij lijkt me lekker, maar die kan ik nu nog niet vinden! Binnenkort zijn ze wel weer te koop en dan ga ik zeker die combi eens proberen :)

 

pasta met zalm en citroensaus

 

Ingrediënten voor 2 porties pasta met zalm en citroensaus:

 • 300 gram zalmfilet (in 2 stukken)
 • 150 gram tagliatelle
 • 1 courgette
 • Olijfolie
 • Peterselie, fijngesneden

De citroensaus

 • 1 sjalotje
 • 1/4 citroen, sap
 • 1 el droge witte wijn
 • 60 ml slagroom
 • 100 gram koude roomboter
 • 1 tl allesbinder

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de zalmfilets op met de huid naar beneden. Bestrooi met peper, zout en een beetje olijfolie. Zet dit voor ongeveer 10-12 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van je zalm.

Snijd het sjalotje heel fijn. Bak deze in een sauspan in een klein beetje boter. Voeg de sap van de 1/4 citroen en de wijn toe. Laat dit even koken op medium. Snijd de boter in stukjes van 4.
Zet het vuur laag. Voeg nu de slagroom toe en mix het met een garde. Blijf de garde gebruiken, terwijl je stukje voor stukje boter toevoegt. Wacht tot de ene gesmolten is, voor je de andere er in doet. Als alles gesmolten is, voeg je een beetje zout naar smaak en 1 tl allesbinder toe. Blijf het met een garde mixen en na een minuutje wordt het vanzelf dikker. Voeg als het niet dikker wordt, nog een klein beetje toe. Zet het opzij, met de deksel op de pan.

Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snijd de courgette brunoise (in hele kleine blokjes). Bak deze in een beetje olijfolie. Mix de courgette met de gekookte tagliatelle en verdeel dit over 2 borden. Leg de zalmfilet er bovenop en garneer met de citroensaus, een beetje fijngesneden peterselie, citroenrasp en een schijfje citroen.

 

pasta met zalm en citroensaus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply