Diner/ Koolhydraatarm/ Lunch/ Vegetarisch/Veganistisch

Tom Kha Tofu

Een van mijn eerste recepten op CozyMess was een kokoskippensoep; oftewel Tom Kha Kai. Nog steeds eet ik deze soep graag als voorgerechtje in een Thais restaurant en maak ik hem regelmatig zelf :) Tegenwoordig eet ik minder vlees en heb ik de Tom Kha Tofu uitgeprobeerd. Eigenlijk precies hetzelfde als Tom Kha Kai, maar dan is de kip vervangen voor tofu. Vegetarisch, maar net zo lekker! :)

Soep is ook gewoon fijn, omdat het altijd makkelijk klaar te maken is! Ik moet je wel zeggen dat zo’n soepje als dit echt niet voldoende is als avondmaaltijd. Wel is het prima als voorgerecht of lunch! Ik at het als avondmaaltijd, maar had alweer snel honger haha. Hoewel we nu natuurlijk richting de zomer gaan, blijf ik soep ook lekker vinden met warm weer. Ik bedoel, alsof ze geen Tom Kha Tofu meer eten in Thailand in de zomer? Ik weet niet hoor, ben er nog nooit geweest, maar volgens mij is het daar nooit kouder dan 30 graden en dus altijd zomer :p

tom kha tofu

Eigenlijk zou ik me eens meer moeten gaan verdiepen in de Maleisische, Singaporse en Balinese keuken… Aangezien ik daar over minder dan 2 maanden zit!! De Balinese keuken ken ik natuurlijk wel, maar ik weet eigenlijk helemaal niks over de Maleisische en Singaporese keuken… Zou het net zo lekker zijn als de Thaise en Indonesische?! Ik hoop het, want dan is het elke dag genieten daar! :) Ik kan niet meer wachtennnn! Volgens mij heb ik je nog niks over mijn reisplannen verteld he? Ga ik binnenkort maar eens doen! Wie weet ben jij ook wel op de plekken geweest en kan je me nog tips geven, die zijn namelijk altijd welkom! :)

Wow okeee, we hadden het hier over Thaise Thom Kha Tofu soep, niet over mijn vakantie! Oke, hier komt het recept :)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2-4
Cooking Time: 20 min

Ingredients

 • 1 rode ui
 • 1 el geraspte gember (of meer)
 • 150 gram champignons
 • 2 citroenstengels
 • 4 citroenblaadjes (toko)
 • 800 ml kokosmelk
 • 200 gram tofu
 • 1 tomaat
 • Koriander
 • 1/2 chilipeper
 • 1 limoen

Instructions

1

Snijd de rode ui in halve ringen en bak deze met de geraspte gember in een beetje olijfolie in de kookpan

2

Als de ui glazig is, kan je de champignons nog even meebakken

3

Kneus de citroenstengels en voeg ze samen met de citroenblaadjes toe

4

Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe, laat even verwarmen

5

Snijd ondertussen de tofu en tomaat in blokjes, laat deze nog even mee verwarmen in de soep (5 minuutjes)

6

Snijd de koriander en chilipeper fijn en de limoen in partjes

7

Verdeel de soep over kommen en garneer met de koriander, chilipeper en limoen!

Notes

Citroenblaadjes (djeroek poeroet blad) en citroenstengel (sereh) kan je vinden in de toko. Koop er meteen een zooitje van, want je kan het prima bewaren in de vriezer tot je ze nodig hebt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply