Diner/ Food

Rendang uit de slowcooker

rendang uit de slowcooker

Ondertussen heb ik al ruim 3 maanden mijn slowcooker en daarom verbaasde het mij dat ik nog geen slowcooker recept online heb staan! Het werd tijd om daar eens verandering aan te brengen. Hoewel ik de slowcooker niet wekelijks gebruik, vind ik het toch een erg fijn apparaat! Zeker in drukke tijden, of wanneer ik weet dat ik laat thuis zal zijn. Waarschijnlijk ga ik hem daarom de komende tijd wat vaker gebruiken, omdat ik de komende weken vaak les heb tot 18 uur. Als ik dan na een vermoeiende dag rond 19 uur thuiskom én die avond ook nog wil gaan sporten, heb ik écht geen zin meer om te koken ;) Gewoon in de ochtend even de slowcooker aanzetten dus! En met dit recept voor rendang uit de slowcooker vind ik dat echt totaal niet erg haha.

Ronald had een hele tijd geleden al zijn recept voor rendang gedeeld, maar om eerlijk te zijn hebben we hem al heel lang niet meer op die manier gemaakt. Ik ben geen fan van pakjes of zakjes, dus ik maak hem gewoon helemaal zelf. En dat is echt niet moeilijk, het betekent alleen wel dat je even naar de toko moet. Zelf vind ik het altijd een leuk uitje naar de Aziatische supermarkt (ik ga altijd naar Oriental), maar als ik bij de kassa sta lach ik een stuk minder hard ;) Meestal laat ik me altijd verleiden door heel veel andere lekkere dingen die ik wil hebben en loopt de prijs aaaaardig op. Dus kijk daar wel voor uit ;)

rendang uit de slowcooker

Gek genoeg valt mijn rendang nooit uit elkaar, zoals je ziet bij de toko :p Ik had verwacht dat het na al die uren wel uit elkaar zou vallen in de slowcooker. Wel is het heerlijk zacht! De saus dikt in de slowcooker niet in, wat ik persoonlijk niet erg vind. Ik vind het juist heerlijk om de saus over mijn witte rijst te doen! De rendang van mijn Indonesische schoonmoeder ziet er precies hetzelfde uit, dus het zal wel prima zijn ;)

Als je geen slowcooker hebt kun je dit recept ook prima maken. Je zet het dan gewoon voor 3 uurtjes op het vuur en check dan regelmatig of er een beetje vocht bij moet. We willen natuurlijk geen zwarte rendang!

Rendang uit de slowcooker

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 8 uur

Ingredients

 • 1 kg riblappen
 • 3 uien
 • 4 tenen knoflook
 • 1 rode peper
 • 6 tl ketoembar (koriander)
 • 3 tl djinten (komijn)
 • 3 tl laos
 • 2 tl djahe (gember)
 • 1,5 tl koenjit (kurkuma)
 • 1 el suiker
 • 2 kruidnagels
 • 1 blikje kokosmelk (200 ml ongeveer)
 • 3 stengels sereh (citroengras)
 • 10x daun djeroek poeroet (limoenblaadjes)
 • 10x daun salam
 • 2 tl sambal oelek

Instructions

1

Snijd de riblappen in stukjes en bak dit even aan in olie, met peper en zout.

2

Snijd ook de uien grof en de knoflook en rode peper fijn. Bak dit nog een paar minuutjes mee met het vlees, tot de uien glazig zijn. Doe dit nu allemaal in de slowcooker.

3

Kneus de sereh en voeg alle ingrediënten toe aan de slowcooker. Roer een beetje door.

4

Zet de slowcooker op de lage stand voor zo'n 8 uur.

5

Serveer met rijst en sajoer lodeh.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  FOOD: Indonesische Rendang - CozyMess
  24 februari 2017 at 17:59

  […] Vandaag een blog van mijn vriend, Ronald! Ik vroeg hem zijn heeeeeerlijke Rendang te maken van het weekend en het recept met jullie te delen, dus bij deze! Thank me later! Oh en gebruik je liever geen zakjes/pakjes? Ondertussen heb ik mijn eigen Rendang recept ook online gezet, die je zonder zakjes of pakjes maakt! Deze vind je hier. […]

 • Leave a Reply