Hotspots/ Life

Hotspot: Alan en Pim’s – Scheveningen

Alan en Pim's

Nadat kiprestaurant Alan en Pim’s een groot succes bleek te zijn in Rotterdam, kunnen de kipliefhebbers sinds kort ook in Den Haag terecht. In de oudste en gezelligste straat van Scheveningen, om precies te zijn: de Keizerstraat. Ik mocht daar een kippetje van het spit komen proeven, dus samen met Ronald hebben wij daar gezellig gedineerd. Wat wij er van vonden? Dat lees je in dit artikel!

 

Alan en Pim's

 

Bij binnenkomst ziet het restaurant er hip en knus uit, maar wanneer je een stukje doorloopt en naar links kijkt, blijkt het restaurant toch groter te zijn dan je had gedacht. Het interieur bestaat uit lekker grof hout en zwart metaal. Helemaal mijn ding. De geblokte “theedoeken” op de tafels zijn een leuk detail en zorgen voor het knusse sfeertje. Je kunt kiezen om aan een lage tafel of een hoge tafel te gaan zitten. Wij nemen plaats aan een lage tafel.

 

Alan en Pim's

 

Het menu bestaat uit: kip! Natuurlijk :) Als starter delen we de kipcombo, wat bestaat uit yakitori spiesjes, bitterbalen met mosterd en kippeling. Zo kunnen we meteen alles proeven! Mijn favoriet is de kippeling (leuk bedacht ook :) ), heerlijk mals vlees en lekker fris door citroenrasp.

 

alan2

 

Het hoofdgerecht draait natuurlijk om de kippetjes van het spit. Je kunt kiezen uit 4 verschillende smaken en dan ook nog of je een halve of een hele wilt. En als je geen zin hebt om te kluiven hebben ze ook een “Big Chick Burger” met tzatziki. Ik kies een halve kip en daar ben ik blij mee, want een hele had ik écht niet opgekregen. Het (super aardige) personeel vertelt dat een hele kip al snel 1400 gram weegt! Een halve kip was dus al 700 gram. Oh my…

 

Alan en Pim's

 

Leuk om even te noemen is dat de kippen afkomstig zijn van “Tante Door”. Dat betekent: 100% Hollandse kip. De kippen groeien op in een ruime stal, het vlees is antibiotica vrij en de kippetjes krijgen geen groeibevorderaars. Ook leuk: je kunt live meekijken in de stal, door middel van een webcam. Ook kun je een bezoekje brengen aan de stal. Wil je meer weten over de kippen van Tante Door? Klik dan hier eventjes.

 

Alan en Pim's

 

Terug naar het hoofdgerecht. Ik kies voor een halve Bitter Sweet BBQ kip en Ronald doet mij altijd na, dus hij nam hetzelfde. De keuze was wel lastig, want de Thaise kip met curry, sereh en koriander lijkt me ook erg lekker. Die bewaar ik voor de volgende keer :)

 

Alan en Pim's

 

Als bijgerechten kiezen we voor de biologische frieten met mayonaise en huisgemaakte appelmoes en omdat groente goed voor je is, kiezen we voor de koolsla.
Ik lieg of overdrijf echt niet als ik zeg dat de kip van Alan en Pim’s de lekkerste kip is die ik ooit gegeten heb. Het is ontzettend mals en lekker gekruid. De BBQ saus is lekker zoet, maar voor mij niet te zoet. Zelfs de appelmoes, de koolsla en de frieten zijn super. Echt aanraders. We drinken er lekker een Affligem biertje bij. Top!

 

Alan en Pim's

 

We sluiten het diner af met een goede cappuccino. Leuk feitje: Man met bril koffie komt uit Rotterdam en je krijgt er een Haags Hopje bij :) Een leuke connectie tussen de Alan en Pim’s Rotterdam en Scheveningen dus!

 

Alan en Pim's

 

Of ze ook toetjes hebben weet ik niet. Die hebben we niet geproefd. Op hun website zie ik wel dat ze ook cheesecake, brownie, chocomousse en crème Suisse hebben. Als die net zo lekker zijn als het voor- en hoofdgerecht, vind ik dat Alan & Pim’s een dikke 9 scoren :)

Vind je het te koud om de deur uit te gaan, maar woon je in Den Haag of Rotterdam? Alan en Pim’s bezorgd de kippetjes ook bij jou thuis met Deliveroo! Wel trek in kip, maar wil je het gewoon lekker thuis opeten? Dan kan je terecht bij de take away van Alan en Pim’s!

 

Alan en Pim's

Alan en Pim's

Alan en Pim’s Scheveningen
Keizerstraat 51-11

2584 BB Scheveningen

070 – 221 08 85

www.alanenpims.nl

Open: Maandag t/m zondag van 16:00 tot 23:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply