Hotspots

De Schone Lei – Rotterdam

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Volgens mij ben ik nu in één maand tijd vaker in Rotterdam geweest dan in de rest van mijn leven, maar dat is helemaal niet erg. Zeker niet als ik daar ben om een restaurant te testen ;) Ik wist niet dat er zoveel goede restaurants in het leuke Rotterdam zitten! Daar is de Schone Lei er zeker een van. Ronald en ik mochten hier het menu komen proeven, om aan jou te laten weten of het een aanrader is. In dit artikel laten wij je weten wat wij van restaurant de Schone Lei vinden :)

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Het meest unieke aan de Schone Lei is misschien wel de locatie, dus laten we daar mee beginnen. Midden in de natuur van het Kralingse bos is dit restaurant te vinden in het Minang Kabauhuis. Wanneer je aan komt rijden herken je dit sprookjesachtige gebouw meteen. Het doet een beetje denken aan de entree van de Efteling, maar het is de traditionele bouwstijl van een bevolkingsgroep op Sumatra (de Minang Kabauers). Volgens sommige bronnen is het gebouw onderdeel geweest van de Nederlandse bijdrage in het Haagse Westbroekpark aan de Franse tentoonstelling over de Indische kolonie in 1932. Jeetje, snap je dat nog? Hierna zou het zijn afgebroken om vervolgens na een periode van opslag op de huidige plek in Rotterdam herbouwd te worden. Een heel bijzonder gebouw met een rijke historie!

Met mooi weer kan je heerlijk op het grote terras zitten met uitzicht op de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Ook vanuit het restaurant heb je prachtig uitzicht op de skyline trouwens! Een mooie plek om naar de zonsondergang te kijken :)

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Het interieur van de Schone Lei is pas vernieuwd. Modern/industrieel, maar warm en gezellig. Ondanks dat veel restaurants overgaan op de “stoere industriele look”, onderscheidt de Schone Lei zich hier goed in door het ook nog klassiek te houden! Dit zie je terug in het houtwerk en de sierlijsten van de bar bijvoorbeeld. Op de muur wordt het wijnarrangement geshowd, die heerlijke wijntjes bevat.

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Het menu is altijd seizoensgebonden en daardoor wisselt de kaart regelmatig. Wij mochten gerechten proeven die binnenkort op de kaart komen! En ik kan je zeggen, het menu is echt heerlijk. Ik koos als voorgerecht bitterballen van risotto en gamba’s (al het lekkere van de wereld in één bal, hoe fijn is dat?!), als hoofdgerecht diamanthaas van de Green Egg en als dessert cheesecake van cantuccini. Ronald koos steak tartaar, zwaardvis met antiboise van tomaat als hoofdgerecht en aapte me na met de cheesecake.

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Nog nooit had ik zo’n lekker stuk vlees gegeten met zo’n duidelijke rook smaak. Echt heerlijk. Het hoofdgerecht was voor mij zeker het hoogtepunt :) Ik proefde ook een beetje van Ronald zijn zwaardvis natuurlijk en ook die was super lekker, een mooi stevig stuk vis met de friszoete antiboise van tomaat. En uiteraard werd ik helemaal gelukkig van de prachtig opgemaakte borden! Daaraan kan je meteen zien dat de gerechten met veel aandacht gemaakt worden.

Restaurant de Schone Lei, Rotterdam

Conclusie Restaurant de Schone Lei:

Als je lekker  en gezellig wilt dineren met een prachtig uitzicht, midden in de natuur, ben je bij de Schone Lei aan het juiste adres!

Tijdens het diner hoorde ik dat de Schone Lei ook een super plek is om te lunchen. Het restaurant staat bekend om de “kip in the pocket”, 2 pitabroodjes gevuld met kip en hun geheime chilimayonaise! Deze chilimayonaise is erg populair maar zó geheim dat alleen de eigenaar weet wat het recept is. Het klonk zo lekker dat ik heel hard hoop dat het zonnetje binnenkort lekker gaat schijnen zodat ik samen met Ronald kan gaan genieten van dit broodje op hun terras!

Restaurant de Schone Lei
Plaszoom 500, 3062 CL Rotterdam

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply