Plants

Moestuin update #01

Een moestuin op het balkon

Tijd voor de eerste moestuin update! In mijn vorige planten update vertelde ik je al dat ik een nieuw project gestart was… Namelijk een balkonmoestuin! Ronald maakte een super mooie moestuinbak voor mij, zodat ik mijn eigen groente kon gaan kweken. In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit project en laat ik je mijn moestuinbak zien zoals hij er nu bij staat! :)

Dat ik mijn eigen moestuin wilde beginnen kwam eigenlijk een beetje doordat ik op een hele leuke website terecht kwam; namelijk De Makkelijke Moestuin. Stap voor stap wordt hier uitgelegd hoe je je eigen moestuin creëert op een succesvolle manier. Nadat ik de hele website doorgelezen had, kon ik niet wachten om te beginnen. Dat weekend heb ik Ronald aan het werk gezet, haha, en zette hij mijn bak in elkaar. Zo fijn dat Ronald met het jaar handiger wordt ;) Misschien kan hij een keer een blog schrijven over hoe hij de moestuinbakgemaakt heeft, als je dat leuk vindt. Laat het dan vooral even weten met een reactie!

Een moestuin op het balkon

Ik heb even geen leuke foto van de moestuinbak in zijn geheel, omdat het verder nog een beetje een zooitje is op mijn balkon. Naast de moestuinbak heeft Ronald ook 2 bankjes gemaakt voor op het balkon, maar die zijn nog niet helemaal af. Er staat dus nog allemaal troep op het balkon haha. Hopelijk kunnen we het binnenkort even afmaken allemaal en dan show ik je mijn hele balkon ;)

Een moestuin op het balkon

Maar goed, wat heb ik mijn moestuinbak gezaaid? Ik downloadde de handige Makkelijke Moestuin app, waarbij ik mijn moestuin digitaal kon maken. De app geeft aan welke zaadjes je in de huidige maand kunt zaaien en in welk vak die gezaaid moeten worden. Ik heb een bak van 6 vakjes van ongeveer 30×30 cm. Ik heb trouwens ook de moestuingrond gebruikt van de Makkelijke Moestuin, die gewoon te koop is bij de Intratuin en andere tuincentra. Trouwens, dit is geen gesponsord artikel hoor voordat je dat denkt!! Haha, de Makkelijke Moestuin kent mij helemaal niet en ik heb ook geen contact met ze ;) Ik vind het gewoon een hele duidelijke website + app en ze hebben goede producten! Het maakt het allemaal lekker makkelijk.
De volgende zaadjes heb ik op 9 april gezaaid:

  • Wortel
  • Stengelui
  • Goudsbloem
  • Spinazie
  • Pluksla
  • Radijs

Goudsbloem is geen groente, maar heeft wel een zeer nuttige functie in de moestuinbak. Daar zal ik later nog een artikel over schrijven! Vooral de radijs en de pluksla gaan nu super goed, de wortel kwam als laatste tevoorschijn maar begint nu ook goed te groeien.

Een moestuin op het balkon

Via de app kan ik zien wanneer ik actie moet ondernemen en dat is heel handig voor zo’n beginnende moestuiner als ik ;) Zo vertelde de app bijvoorbeeld dat als er 2 plantjes héél dicht op elkaar staan, ik er een weg moet knippen zodat er maar één overblijft. Anders krijgt het plantje niet genoeg ruimte om te groeien. Dat zou ik zelf nooit bedacht hebben als ik die app niet had. Ik moet dit nog even doen bij een aantal plantjes, vooral mijn pluksla is een beetje druk, maar vind het zo lastig en zo “zielig” om ze weg te knippen :( Maar goed, is wel belangrijk dus!

Een moestuin op het balkon

Ook heb ik twee potjes met eetbare bloemen. Deze gaan ook heel goed! Misschien moet ik deze ook een beetje gaan uitdunnen want de potjes zitten wel erg vol haha. Ik vind het alleen jammer dat ik niet weet welke bloemen er precies gaan komen, maar ik weet in ieder geval wel dat ze allemaal eetbaar zullen zijn. Achja, dan zoeken we het maar op als het zover is! :) Kan in ieder geval niet wachten om wat bloemetjes door mijn salades te doen!

Een moestuin op het balkon

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of jij ook een moestuin hebt, of misschien lijkt het je wel leuk om er ook een te beginnen? Het is nu mei dus een perfecte maand om er mee te beginnen! Ik zal later deze week een lijstje met je delen met alle zaadjes die je deze maand zou kunnen zaaien, dat zijn er denk ik aardig wat! Genoeg keuze dus :) En vanaf nu zal ik ook regelmatig een update geven over mijn moestuin, ik vind het zelf ook heel leuk om het proces over een tijdje terug te kunnen zien!

Tot de volgende keer!

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply