Plants

Moestuin update #02

moestuin

Het is alweer twee maanden geleden dat ik een update gaf over mijn moestuin! In die tijd is er een hoop gebeurd… Kijk je mee?

Op dit moment heb ik drie lege vakken! Mijn pluksla groeide als een gek, dus die heb ik zoveel mogelijk geoogst. En hoewel ik hem kon laten staan om er van te blijven oogsten, vond ik de pluksla een beetje saai geworden dus heb ik hem daarna gewoon weggehaald haha.

Zo zag mijn moestuin eruit nadat ik de pluksla en radijs weggehaald heb:

Mijn radijsjes kregen enorm lange stengels met bloemen er aan, maar het radijsjes zelf bleef ieniemienie, dus die heb ik allemaal weggehaald. Ik las namelijk dat het niet goed is als de groente in je moestuin bloemen krijgt, dan zijn ze niet lekker meer. Weg ermee dus! Nu weer plek voor 2 nieuwe dingen en weet nog niet wat en of ik überhaupt iets nieuws ga zaaien, aangezien ik bijna op vakantie ga.

Zo lang was de radijs dus geworden! Echt mega.

Met mijn spinazie ging het ook niet zo best, want ook die kreeg bloemen :( Die moest ik dus ook weghalen. Ah zo zonde allemaal!

Gelukkig gaan mijn stengelui, wortel en Goudsbloem wel goed!

moestuin

Ook zijn mijn eetbare bloemen uitgekomen! Weet alleen nog niet wat het nou precies voor bloem is, moet ik nog even opzoeken. Helaas lagen ze wel een beetje op sterven toen ik ze vandaag zag. Door studiestress ben ik een beetje vergeten naar ze te kijken en met het warme weer was dat niet zo’n goed succes. Oeps. Hopelijk kan ik ze nog redden!

En als Simba niet de hele tijd met z’n dikke kont op m’n stengelui gaat liggen, komt de rest in ieder geval wel goed. Hoop ik :p We gaan het zien! Ben erg benieuwd naar de wortels… :)

Dit was mijn laatste update voor mijn vakantie! Ik heb nog geen idee hoe ik mijn moestuin die maand levend kan houden, zonder dat er elke dag iemand naar m’n huis moet (behalve mijn schoonouders heb ik niemand in de buurt wonen, dus dat is stom!). Heb je een goede tip? Laat het even weten! Zou zo zonde zijn als alles dood is als ik terug ben :(

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply