Plants

Welke planten zijn giftig voor katten?

giftig

Een week voor we op vakantie gingen, was Simba was opeens ziek; hij voelde heel warm aan, deed niks anders dan slapen en at en dronk niet meer en hij kreeg wondjes op z’n lip, kin en neus… Ik maakte me super veel zorgen en belde natuurlijk meteen de dierenarts. Zo vreselijk als je kat zich niet lekker voelt, je voelt je zo machteloos! Bij de dierenarts aangekomen bleek dat Simba inderdaad koorts en zweren in zijn keel had. Hoe het kwam is onbekend, maar het zou zomaar kunnen komen door een giftige plant. Zelf let ik er altijd op of een plant giftig is of niet en die zet ik dan buiten bereik van Simba, dus of dat de oorzaak was weet ik niet… Maar omdat ik het geen enkele katteneigenaar of kat toewens wat wij en Simba hebben meegemaakt, deel ik in dit artikel een lijst met planten die giftig zijn.

Het lijstje is op alfabetische volgorde en is een samenstelling van lijstjes die ik op internet tegenkwam. Van veel planten heb ik nooit gehoord en sommige planten staan vooral buiten… Maar de lijst kan niet compleet genoeg zijn toch?! Niet elke plant is even giftig, maar voorkomen is beter dan genezen. Als je de plant niet kent, dan kan je op de naam klikken voor meer informatie en een foto!

Heb jij een of meerdere van deze planten in huis? Ik heb nog even al mijn planten gecheckt en sommige planten heb ik voor de zekerheid toch maar de deur uit gedaan. Ik zie Simba nooit van deze planten eten, maarja misschien dat hij het stiekem doet als ik er niet ben of slaap! Voortaan ga ik toch maar nog beter op letten dat hij echt niet bij een giftige plant kan komen en geen giftige planten meer kopen, hoe leuk ze ook mogen zijn. De gezondheid van Simba is het aller belangrijkste voor mij!

You Might Also Like

7 Comments

Leave a Reply