Plants

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer? Ja misschien heb je daar nog nooit aan gedacht, maar waarom niet? De badkamer is vaak niet de leukste plek in je huis. Ik kan natuurlijk niet voor jou praten, maar mijn badkamer is echt… ontzettend saai. Er hangt alleen een wasbak met een klein plankje er boven waar wat troep op staat en naast de wasbak staat de wasmachine met daarop al mijn troep. Echt veel ruimte is er verder ook niet. En bovenal: er is geen raam. Jep, ik denk dat de badkamer mijn minst favoriete ruimte in mijn huis is. Tijd om deze wat leuker te maken!

Hoe kan je zo’n saaie ruimte nou opleuken? Door planten in de badkamer dus! Ik heb het opgezocht en het kan prima. Er zijn een aantal planten die geschikt zijn voor deze natte, donkere en warme ruimte. Welke dat zijn?

 1. Sansevieria.
  Dit is een super makkelijke plant. Hij heeft weinig licht nodig en verbruikt ook zeer weinig water. Er zijn vele soorten sansevieria’s waardoor er vast een leuke soort voor jou bij zit!
 2. Varen.
  Varens zijn heel leuk om op te hangen. Hij doet het prima in halfschaduw zonder direct zonlicht. Wist je dat de varen een lucht zuiverende plant is?
 3. Spathiphyllum.
  Deze plant is prima geschikt voor de badkamer, omdat hij weinig licht nodig heeft en graag een natte grond houdt.
 4. Zebragras.
  Deze luchtzuiverende plant kun je ook heel leuk als hangplant gebruiken. Het is een erg makkelijke plant, die tegen een donkere ruimte kan.
 5. Philondendron.
  De Philondendron, zoals de Monstera, is een prachtige plant met een jungle look. Hij heeft weinig licht nodig, maar moet wel altijd licht vochtig blijven.
 6. Calathea.
  Ook deze plant houdt niet zo van zonlicht. Wel houdt hij van een hoge luchtvochtigheid en waar is die nou hoger dan in de badkamer?
 7. Zamioculcas.
  Hoewel hij wel wat zonlicht nodig heeft, is het verder een hele makkelijke plant!
 8. Rhapis palm.
  In principe kan deze plant goed tegen donkere plekken, maar heeft wel ook zonlicht nodig. Je zou de plant eens in de zoveel tijd gewoon even in ergens anders kunnen zetten.
 9. Caryota Mitis.
  Ook deze palmsoort heeft weinig licht nodig. Deze plant moet net als de vorige trouwens, constant een vochtige grond hebben.
 10. Dracaena.
  Deze plant heeft maximaal 3 uur direct zonlicht per dag nodig. Een prima plant voor in de badkamer dus. Hij heeft ook niet veel water nodig. Een makkelijke plant dus!

Natuurlijk geldt voor elke plant dat hij zonlicht nodig heeft om te leven. Het is dus niet zo dat je bovenstaande planten voor altijd in een pikdonkere badkamer kunt laten staan. Dat overleeft hij niet. Het zou fijn zijn als er een raampje in de badkamer is. Als dit er niet is, zou ik zelf de planten zo nu en dan even in een andere ruimte zetten zodat ze wat zonlicht kunnen vangen. Ik heb geen idee of dit echt zo werkt, maar ik ga het uitproberen! Ik denk dat ik voor een varen en zamioculcas ga :) Een update volgt!

 

Inspiratie: Planten in de badkamer.

Natuurlijk kan ik dit artikel niet afsluiten zonder een aantal mooie inspiratiebeelden van Pinterest :) Hopelijk kan ik binnenkort ook mijn eigen foto’s maken van de planten in mijn badkamer ;)

planten in de badkamer

planten in de badkamer

planten in de badkamer

Klik op de foto voor de bron.

Ben jij van plan meer planten in je huis te zetten en denk je nu ook aan de badkamer? Leuk! Deel vooral je foto’s op mijn Facebook-pagina of post ze op Instagram en gebruik de hashtag #cozymessplant! :)
X Kim

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Samantha Isolatie
  5 september 2017 at 17:27

  Mooi die planten zo! Het maakt je badkamer echt tot een paradijsje.
  Groetjes,
  Samantha

 • Reply
  Kees
  18 juni 2017 at 12:36

  Beste Kim,
  Jullie badkamer muur aan de slaapkamer zijde is van gipsblokken. Door een gedeelte van deze muur open te breken en bijvoorbeeld door glasblokken te vervangen of de wand iets te verplaatsen kun je een ruimere lichtere badkamer creëren. Zelfs de deur in de hal kun je verplaatsen naar je slaapkamer. Kortom, er is een hoop te maken van jullie huis en ik wil jullie daar graag bij helpen. Groetjes.

 • Leave a Reply