Diner

Kipfilet met chimichurri

kipfilet met chimichurri

Een tijdje geleden kocht ik een beetje een impulsaankoop. Ik liep door de Blokker en zag daar een staafmixer in de aanbieding. Zonder echt te onderzoeken of het een goed ding was, kocht ik hem, want een staafmixer had ik nog niet en het leek me wel handig. Niet dat ik het per se nodig had, want ik heb ook een keukenmachine en naja… Die doet praktisch hetzelfde. Anyways, ik had hem gekocht en wilde hem testen, dus ik ging opzoek naar een recept en kwam uit op chimichurri saus. Dat staafmixertje leverde een super lekkere maaltijd op! Ik maakte gegrilde kipfilet met chimichurri, stokbrood en gegrilde mais en daarnaast maakte ik met m’n staafmixer ook nog even een snelle aioli. Klinkt goed toch? :)

Die staafmixer was zeker geen slechte impulsaankoop, want ik gebruik hem toch zo nu en dan. Vooral wanneer het om kleine porties gaat, laat ik mijn keukenmachine staan en gebruik ik de staafmixer. Maar goed, ik schreef dit artikel niet om over mijn staafmixer te praten haha. Waarschijnlijk heeft elk huishouden toch al een staafmixer in huis :p We gaan het hebben over kipfilet met chimichurri saus. Want eh, chimichurri? Wat is dat eigenlijk? Het is een saus die veel gebruikt wordt in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken, zegt Wikipedia. Je kunt het op heel veel verschillende manieren maken, maar ik maakte nu een simpele met peterselie en een beetje koriander omdat ik dat toch over had. Mocht je nou net als mijn zusje haten op koriander, laat je de koriander lekker weg ;)

kipfilet met chimichurri

Eigenlijk is dit gerecht super makkelijk. Je moet alleen die chimichurri eventjes maken, maar met een staafmixer is dat ook binnen 5 minuten klaar. Ik maakte er dus een aioli bij en ik grilde 2 maiskolven. Nu ik er over nadenk, deze chimichuri kip en mais is natuurlijk ideaal voor op de BBQ! :) Ik ga dit zeker eens proberen op de BBQ, zal het dan nog lekkerder zijn?!

Wil je trouwens ook het recept voor de aioli? Laat het me vooral even weten, dan zal ik die er ook een keer opzetten! :)

Kipfilet met chimichurri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 20 min

Ingredients

 • 20 gram platte peterselie
 • 10 gram koriander (of naar smaak)
 • 2 el olijfolie
 • 2 tl rode wijnazijn
 • 2 bosuitjes
 • 1 knoflookteen
 • 1 el oregano
 • Beetje limoensap, zeezout, zwarte peper en chilivlokken
 • 2 kipfilet

Instructions

1

Doe alle ingrediënten, behalve de kipfilet, in de staafmixer. De limoensap, zeezout, zwarte peper en chilivlokken gaan op smaak. Voeg dus een beetje toe en proef even of je er meer van bij wilt doen.

2

Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Marineer de kipfilets met de helft van de chimichurri. Laat dit even 15 minuten marineren.

3

Verhit ondertussen de grillpan of BBQ!

4

Grill de kipfilets tot ze gaar zijn! Je kunt dit checken door de temperatuur te meten, dit moet tussen de 70-72 graden zijn.

Notes

Je houdt nog wat chimichurri over, het is lekker om bij dit gerecht mais te grillen en deze in te smeren met de chimichurri! Eet er verder stokbrood bij, aardappeltjes uit de oven of gepofte aardappel. Chimichurri kan je een week bewaren in een afgesloten en schoon potje

 

kipfilet met chimichurri

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Lydia
  13 juli 2017 at 18:54

  Kim dit lijkt me heerlijk. Ik ga het maken, en kijken wat opa ervan vind.
  Ziet er echt heel erg lekker uit.
  Dikke kus en hele fijne vakantie
  Liefs je omaatje

 • Leave a Reply