Plants

Planten update #01

Green House Festival

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een aantal maanden geleden aangestoken door een plantenvirus. Daar lijkt het wel een beetje op tenminste, want ik blijf maar planten kopen?! Het is een verslaving! Ik heb nu zoveel planten in mijn woonkamer dat ik er niet eens aan wil beginnen om ze te tellen. Ik denk dat ik me nu wel echt moet gaan inhouden, anders kan ik straks niet eens meer op mijn bank zitten. Haha. Grapje. Zo erg is het nou ook weer niet. Nog niet tenminste. Maar omdat ik zoveel met planten bezig ben, leek het me leuk om eens een planten update te doen door mijn laatste aankopen te laten zien :) In 2 weken tijd heb ik namelijk weer aardig wat plantjes erbij, oeps. Ook ben ik op een leuk event in Amsterdam geweest, Greenhouse Festival, waar ik nog wat over kwijt wil! :)

Greenhouse Festival

Op 2 april vond de 1e editie van het Greenhouse Festival plaats bij de Westergasfabriek in Amsterdam, georganiseerd door Let It Grow. Een festival met planten? Ja dat kan ik natuurlijk niet overslaan. Het Transformatorhuis was omgetoverd tot een groen paradijs. Het zag er prachtig uit! Het was er ook erg druk, waardoor ik niet alles heb kunnen zien. Je kon er workshops volgen, er waren innovatieve groenbedrijven, je kon er leuke planten+spullen kopen en er waren sprekers die je bijvoorbeeld kwamen vertellen hoe je het beste voor planten kunt zorgen. Er was zelfs een plantenmuseum, waar ik nog wat leuke plantjes ontdekt heb (de polkadot begonia bijvoorbeeld?! Die MOET ik hebben!)! En dat allemaal met muziek en een goed aanbod aan plantaardig eten en drinken :)

Green House Festival

Green House Festival

Grootste aankoop: de Musa

De dag voor het festival was ik ook al even bij het tuincentrum geweest. Daar ging ik weer weg met te veel aankopen. Mijn nieuwste en meteen grootste kamerplant is de Musa. Beter bekend als de Bananenplant. Deze plant vond ik in een beetje verwaarloosde toestand in het tuincentrum staan. Hij had veel gescheurde en bruine bladeren, zo zonde! Toen ik de prijs zocht zag ik dat hij van 80 euro afgeprijsd was naar 25 euro en natuurlijk kon ik hem voor die prijs niet laten staan. De Musa groeit ontzettend snel, ik las ergens dat hij wel één blad per week erbij krijgt (!), dus waarschijnlijk is hij binnen no-time weer een prachtige tropische plant :) We hebben de bruine stukken er gewoon afgeknipt en daardoor ziet hij er nu al beter uit.

Planten - Musa

Hij is zo groot dat we hem met moeite in de auto kregen haha. Ook heb ik nog niet echt een geweldige plek voor hem in mijn woonkamer, omdat hij vooral heel breed is! Ik ben benieuwd of hij ook nog bladeren gaat krijgen in de lengte :) Ik heb in ieder geval wel een mooi rotan krukje voor hem gehaald. Nu nog even een leuke pot erbij scoren, want deze vind ik afgrijselijk haha. Zo afgrijselijk dat ik hem niet eens laat zien aan je ;) Zo’n mooie tropische plant hoort in een leukere pot. Alleen jammer dat ik die niet zo goed kan vinden voor deze maat! Kom er vast wel een keer een tegen… :)

De spirituele plant: de Ficus

Ook vond ik een afgeprijsde Ficus Benjamina. Geen idee waarom deze plant afgeprijsd was, want hij ziet er prachtig uit. Lekker vol en groen. Ik heb ook nog twee andere Ficussen staan, in elke hoek van m’n woonkamer toevallig, haha, behalve bij de deur. Het zijn hele makkelijke en mooie planten! Leuk weetje: mijn schoonmoeder verteld me altijd dat het een heilige plant is in Indonesië! Ik heb het even opgezocht en blijkbaar ontwikkelde Boeddha zijn leer onder een Ficus boom! In Indonesië wordt de Ficus (daar wordt hij Waringin genoemd) gezien als verbinding tussen de mensen- en geestenwereld. Een hele bijzondere en spirituele plant dus! Misschien vind ik hem daarom zo mooi :)

Planten - Ficus

Komt een Hedera bij de (planten)dokter

Ik kocht op dezelfde dag nog een derde afgeprijsde plant! De Hedera Helix. Een klimop plant. Ik had er twee gekocht bij de Ikea, maar één kreeg bladluis en stak de ander aan. Een daarvan heb ik nog kunnen redden, maar ziet er niet geweldig meer uit… De ander heb ik helaas weg moeten doen. Deze Hedera Helix heeft die plant vervangen en is al zooo mooi lang! Echt prachtig! :) Hij had wel wat gedroogde blaadjes toen ik hem kocht, maar het gaat al een stuk beter met hem nu! Haha, ik voel me nu net een soort plantendokter met al die planten die ik weer op probeer te knappen :p

Planten - Hedera

En nog meer plantjes!

Voor Simba kocht ik een Kattengras plant, met de hoop dat hij verder van mijn planten af zou blijven. Een tijdje terug, wanneer deze plantenvirus begon, kreeg ik namelijk stekjes van mijn oma mee. Ze had een kindje-op-moeders-schoot voor me gestekt en een spinnenplant en die waren binnen één week helemaal opgegeten door dat harige monster!!! Ik was zo verdrietig :(

Planten

Ik heb nu een klein Spinnenplantje (Graslelie) gekocht en ik wilde dat hij die wel met rust liet. Dus ik kocht de Kattengras plant die ik naast zijn eet- en drinkbakje heb gezet en het werkt!! Hij vindt zijn eigen plant helemaal geweldig en blijft van de rest af! Daar ben ik echt blij mee. Hij wilde zelfs wel even demonstreren hoe hij van de plant eet:

Plant- Kattengras

Naast het Spinnenplantje kocht ik nog een paar andere kleinere plantjes. Deze heb ik opgehangen aan mijn foto-rek boven de bank :) Het staat echt heel leuk!

Planten

Sommige plantjes die ik al langer had hebben ondertussen ook al kleine baby’s, dus die heb ik allemaal een eigen potje gegeven zodat ze lekker kunnen groeien <3 Echt heel leuk om te zien en het gaat ook super snel! Alleen de baby’s van mijn pannenkoekenplant moet ik nog even verpotten!

Planten

 

Nieuw project

Ronald en ik zijn ook heel druk bezig op het balkon, maar aangezien dit artikel wel erg lang wordt bewaar ik dat project voor een volgende keer! Er is ook nog niet heel veel te laten zien, hopelijk over twee of drie weken wel iets meer! :) Ik ben een moestuin begonnen op het balkon namelijk en het enige wat je nu ziet is aarde haha, maar ik kan niet wachten tot ik de eerste groene sprietjes ga zien! Vanaf de eerste spriet zal ik regelmatig laten zien hoe het met mijn moestuin gaat! In mijn kruidenpotjes in de keuken zijn wel al kleine groene sprietjes te zien, alleen ben ik zo stom geweest om niet op te schrijven welke kruid in welk potje zit… Dus dat wordt nog even een verrassing straks haha.

Planten - kruiden

Video?????

Ook zit ik er aan te denken om een keer een video op te nemen waarbij ik ALLE planten langs ga die ik in huis heb, maar alleen als je dat leuk lijkt! Dus, lijkt dat je leuk? Laat dan even een reactie achter op dit artikel of op Facebook! :) Bij meer dan 5 reacties ga ik een video maken! Ben benieuwd ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply