Diner

Kruidige gehaktspies

gehaktspies

Voordat ik dit recept online zat ik even te twijfelen of ik dit recept gehaktspies ging noemen of kebab. Dit recept is namelijk gebaseerd op adana kebab, als ik het goed heb. En kijk dat is meteen de reden waarom ik maar voor de veilige naam “gehaktspies” heb genomen, al klinkt het misschien wel wat minder leuk ;) Ik weet niet zoveel van de Turkse keuken en om dan mijn recept een verkeerde naam te geven vind ik ook zo stom. Het verschil tussen de Turkse adana kebab en de Griekse kofta zie ik ook niet helemaal trouwens, terwijl daar volgens Grieken en Turken waarschijnlijk vast verschil in zit! Daarnaast heb ik het misschien wel heel anders gemaakt dan het eigenlijk hoort. Ik weet in ieder geval wel dat in Turkije vaak lamsgehakt wordt gebruikt. Dit had ik niet, dus ik gebruikte gewoon rundergehakt. Eigenlijk ging het vanaf het begin dus al mis ;)

Of mijn gehaktspies nou wel of niet lijkt op de adana kebab, maakt eigenlijk helemaal niet uit. Eén ding weet ik namelijk zeker en dat is dat deze gehaktspiezen erg lekker zijn! En is dat niet het belangrijkste? ;) Het is nu nog een beetje vroeg, maar ik zie het wel voor me om straks in de zomer deze gehaktspiezen op de BBQ te grillen! Heerlijk met een yoghurtsausje op een pitabroodje. Fijn vooruitzicht!

 

gehaktspies

 

Ik at er dit keer een lekker frisse couscoussalade bij. Ik weet niet meer precies wat ik er in deed, want ik was een beetje de restjes uit de koelkast er in aan het verwerken. In ieder geval zaten er cherrytomaatjes in en romaine sla, een beetje citroensap, gegrilde paprika, verse peterselie, verse koriander, een rode ui en ook een bosui. De combinatie met de gehaktspies was in ieder geval erg lekker! :) En het zag er ook nog eens lekker kleurrijk uit!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2-4
Cooking Time: 20 min + 2 uur

Ingredients

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl oregano
  • 2 tl verse peterselie

Instructions

1

Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom

2

Laat het gehakt voor 2 uur of langer marineren

3

Verhit alvast een grillpan

4

Pak een satéprikker en vouw een stuk gehakt er omheen. Druk dit stevig aan

5

Grill de gehaktspiezen in de grillpan voor ongeveer 12 minuten

6

Serveer met wat fijngehakte peterselie en een lekker sausje

Notes

Een lekker sausje voor erbij is een munt-yoghurt sausje. Meng hiervoor een paar eetlepels Griekse yoghurt met een teentje knoflook, zout en een paar blaadjes verse munt

gehaktspies

Als je dit lekkere recept maakt, post dan een foto met de hashtag #cozymessfood! Ik vind het super leuk om jouw creaties te zien op Instagram, Facebook of Twitter! :) 

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply