Vaak zijn juist de simpele dingen het allerlekkerst. Net als deze gevulde gehaktballen met mozzarella. Het is te makkelijk voor woorden, maar het resultaat is groots. De tomatensaus erbij maakt het helemaal af! Zelf at ik deze gevulde gehaktballen met spaghetti. Super simpel, maar erg geslaagd. Als ik er aan terug denk hoe lekker het was en bij het terugzien van de foto’s, heb ik meteen zin om het vanavond weer te maken.
Sinds mijn bezoek aan Balls & Glory in Gent, leek het me heel leuk om eens gevulde gehaktballen te maken. Zoals de naam van het restaurant al verraad, is het een restaurant gespecialiseerd in gehaktballen. Toen ik daar was, at ik de gehaktbal gevuld met ossenstaart en chocolade. Een hele lekkere combinatie! Deze versie voor gevulde gehaktballen met mozzarella is natuurlijk veel simpeler, maar daardoor niet minder lekker ;) Maak je liever tomatensaus van verse tomaten? Dat is ook niet zo moeilijk, kijk maar eens naar dit recept.
In principe kun je gehaktballen met van alles vullen natuurlijk, daarom ga ik binnenkort maar eens experimenteren met een wat spannendere vulling ;) Zoals paddenstoelen, spinazie of zongedroogde tomaatjes. Of wat me ook heel lekker en leuk lijkt om te maken, is zo’n gekookt ei in een gehaktbal. Volgens mij heet dat een Schots ei. Misschien ook wel een leuk recept voor Pasen straks! Mmmm, kan niet wachten om het uit te proberen! Heb jij nog leuke ideetjes voor een gehaktbal met vulling? Of heb je misschien al een keer wat geprobeerd Laat het me vooral weten! :)
Gevulde gehaktballen met mozzarella in tomatensaus
Ingredients
- 500 gram gehakt
- 25 gram panko
- 1,5 tl tomatentapenade
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 1,5 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
- 3 el geklutst ei (ongeveer
- 1 bol mozzarella
- 1 fijngesneden ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 handen spinazie
- 1 blik tomatenblokjes
- Beetje water
- 2 handjes cherrytomaten
- 1 handje verse basilicum
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng gehakt met de panko, tomatentapenade, zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en uiteindelijk met 3 eetlepels geklutst ei.
Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
Vorm balletjes van het gehakt, maak er een gaatje in en stop hier een stukje mozzarella in. Maak het balletje weer dicht en leg alle gehaktballetjes in een ingevette ovenschaal. Je kunt er ongeveer 12 maken. Zet de ovenschaal voor 20 min in de oven.
Ondertussen maak je de tomatensaus. Bak het fijngesneden uitje in een pan met fijngesneden knoflookteentjes.
Als de ui glazig is, voeg je beetje voor beetje de verse spinazie toe.
Voeg de tomatenblokjes toe, met een beetje water en gehalveerde cherrytomaten. Voeg ook fijngesneden basilicum toe, maar houd nog een beetje opzij.
Laat dit geheel pruttelen tot de 20 min van de gehaktballen voorbij zijn.
Wanneer de gehaktballetjes klaar zijn, voeg je de tomatensaus toe aan de ovenschaal en zet je dit nog even 10 minuten terug.
Strooi het laatste beetje verse basilicum over de ovenschaal.
Notes
Lekker met spaghetti, met couscous of als hapje op een feestje :) Omdat de gehaktballen goed vullen, kun je 3-4 ballen rekenen per persoon voor het avondeten. Wanneer de ballen bedoeld zijn als een hapje, kun je de ballen iets kleiner maken.
Ga je dit recept maken? Dat vind ik super leuk! Post dan vooral een foto van het resultaat op Social Media en gebruik daarbij de hashtag #cozymessfood! Ik vind het enorm leuk om jouw creaties te zien op Instagram, Facebook of Twitter! :)
Liefs, Kim
4 Comments
ilse
5 mei 2017 at 04:18zal dit ook lekker zijn met aubergine en erwten in tomatensaus en bovenop een gepocheerd ei in de tajine ?
CozyMess - Kim
5 mei 2017 at 10:57Zeker weten! :)
Karin
7 maart 2017 at 13:01Die gevulde gehaktballen klinken super lekker Kim!
Ik ga ze binnenkort zeker eens maken!
Het is ook redelijk koolhydraatarm volgens mij!
CozyMess - Kim
7 maart 2017 at 13:14Ze zijn ook super lekker! :) Ben benieuwd wat jij er van vindt. En inderdaad, ze zijn koolhydraatarm :) Als je er wat Italiaanse groenten bij wokt, heb je een lekkere koolhydraatarme maaltijd!