Diner/ Food/ Lunch/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Rucola pesto + pasta pesto

Rucola pesto

Misschien herken je dit wel. Ik koop heel vaak een zak rucola, doe er een handje van op mijn pasta en dan verdwijnt de (nog bijna volle) zak weer terug in de koelkast. Hij wordt vergeten en wanneer ik hem weer nodig heb, blijkt het een vieze drap geworden te zijn. Jammer en zonde natuurlijk. Van de week lag er weer zo’n zak in de koelkast en dit keer wilde ik hem niet weggooien. Ik zag ooit bij Jamie Oliver dat er een pesto van gemaakt werd! Rucola pesto?! Dat leek me leuk om eens uit te proberen :)

 

Rucola pesto

 

Deze rucola pesto heeft een lekker frisse smaak door de toevoeging van citroenschil en -sap. Ook heb ik een paar walnoten toegevoegd, al vind ik zelf dat je dit niet proeft. Je kunt de walnoten eventueel weglaten en pijnboompitten gebruiken.
De rucola pesto is lekker op een stokbroodje, door een salade of pastagerecht en het lijkt me ook erg lekker om te combineren met vis. Verderop zal ik ook een vegetarisch recept delen waarin de rucola pesto gebruikt wordt!

 

Rucola pesto

 

Ingrediënten voor een potje rucola pesto:

  • 100 gram rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 15 gram walnoten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Schil en sap van een halve citroen
  • 4 + 1 el olijfolie
  • Zout en peper

Hak alles met een staafmixer of in een foodprocessor. Breng het op smaak met zout en peper. Bewaar het in een potje. Voor de houdbaarheid is het belangrijk dat je de pesto afdekt met een laagje olie, zodat er geen lucht bij kan komen.

 

 

Rucola pesto

 

Ingrediënten voor pasta pesto met mozzarella, 1 persoon:

  • 100 gram volkoren penne
  • 175 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 2 el rucola pesto
  • 1 handje rucola
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Kook de penne volgens de verpakking. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en bak deze in een pan in een klein beetje olijfolie.
Voeg 2 el rucola pesto toe en zet de pan van het vuur. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de penne met de tomaatjes, rucola en mozzarella en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de mozzarella niet toe in de pan, want dan krijg je een gesmolten mozzarella bal (dat deed ik per ongeluk, was geen succes haha).
Dit pasta gerecht is lekker als lunch! De rucola pesto geeft het gerecht een frisse smaak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply