Food/ Sweets & Snacks

FOOD: Warme chocolademelk met caramel en fudge

Bij de maand december hoort natuurlijk ook warme chocolademelk! Het liefst met slagroom. En nog wat andere toppings erbij, zoals marshmallows. Zo lekker! Je moet het niet iedere dag drinken ;) Maar het hoort er wel bij op Kerstavond vind ik.
Ik deel met jullie mijn favoriete warme chocolademelk recept! Alles er op en er aan! Daarnaast deel ik ook nog een paar andere leuke variatietips.

De lekkerste warme chocolademelk maak je door volle melk te gebruiken en hier pure chocolade in te laten smelten. Wanneer het gesmolten is, meng je er een beetje maizena door om het dik te laten worden. Het is wel belangrijk om goede kwaliteit chocolade te nemen voor de chocolademelk.
Voor het gemak kan je natuurlijk ook een pak Chocomel gebruiken en deze opwarmen :)

 

warme chocolademelk

 

Ingrediënten voor 1 warme chocolademelk:

  • 1 mok halfvolle melk
  • 50 gram pure chocolade (of Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout)
  • Snufje zout
  • Slagroom
  • Marshmallows
  • Karamel Fudge
  • Caramel saus (Walden Farms Caramel Syrup, van Body&Fit. Deze is calorievrij)

 

Verwarm de melk in een steelpannetje. Smelt hierin de chocolade. Roer goed!
Voeg een snufje zout toe. Proef voorzichtig of de chocolademelk puur en zoet genoeg is. Voeg eventueel een beetje suiker of rauwe cacao toe.
Om de chocolademelk dikker te maken kun je een beetje maizena toevoegen. Blijf roeren tot je merkt dat het dikker geworden is.

Klop de slagroom op. Snijd de marshmallows en fudge in stukjes.
Giet de chocolademelk over in een mok. Voeg de marshmallows toe, schep de slagroom er bovenop, verdeel de fudge er boven op en giet een beetje karamel siroop er boven op.
Tadaaaa! Je lekkere warme chocolademelk is klaar.

 

warme chocolademelk

 

Natuurlijk zijn er nog vele andere opties voor een lekkere chocolademelk.
Wat dacht je van chocolademelk met een snufje rode peper? Of met een beetje pindakaas er doorheen? Of sinaasappelschil? En voor een grown up chocolademelk:
Malibu, Amaretto, Cointreau, Licor 43, Jack Daniel’s, Rum, Cognac, doen het allemaal goed in een warme chocolademelk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    FOOD: Kerstmenu tips! - CozyMess
    24 december 2015 at 01:33

    […] Warme chocolademelk met caramel en fudge Dit recept heb ik deze week nog op de blog gezet en is lekkerrrrrrr! Heb je hem al geprobeerd?? Mooie kans om je chocolademelk-skills eens te showen aan je familie. Maak je zeker indruk mee! […]

  • Reply
    Lydia
    21 december 2015 at 19:04

    Ohhhhhhhhhhhhhhh Kim wat ziet dat er overheerlijk uit.
    Ga jij dit een keer voor mij maken?

    Kus van je omaatje

    • Reply
      CozyMess - Kim
      21 december 2015 at 21:49

      Hoi oma! Ja hoor! Kom maar weer een keer gezellig langs, dan zal ik deze chocomelk voor je maken :) xxx

    Leave a Reply