Cheat Food/ Sweets & Snacks

Witte chocolade Oreo cheesecake (no bake)

oreo cheesecake

In 2016 maakte ik twee taarten voor mijn verjaardag: een appelnotentaart en een witte chocolade Oreo cheesecake! Ik had beloofd het recept van de Oreo cheesecake online te zetten, maar dat heb ik eigenlijk nooit meer gedaan. Pas bood ik aan om voor mijn moeders verjaardag weer twee taarten te bakken en van mijn zusje moest ik deze witte chocolade Oreo cheesecake weer gaan maken. Dus vandaar dat ik besloot hem ook maar eens te delen op mijn blog!

Oreo cheesecake

De Oreo cheesecake uit 2016! :)

Het is een super makkelijk recept en is eigenlijk hetzelfde als de witte chocolade speculaas cheesecake, die ik wél gedeeld heb. Maarja, deze Oreo cheesecake is eigenlijk nog net even wat lekkerder :p Want, wie houd er nou niet van Oreo koekjes?! <3 En hij is écht makkelijk, want ik ben helemaal geen taartenmaker. Ik maak echt nooit een taart. Vorig jaar heb ik voor m’n verjaardag niet eens een taart gemaakt (wel een beetje jammer!). Ik ben misschien ook niet zo’n zoetekauw… Maar op zijn tijd vind ik het wel heel leuk om een taart te maken, als hij maar makkelijk is :p Daarom ben ik gek op deze Oreo cheesecake. Ik ben sowieso gek op recepten met Oreo blijkt, want ik heb er al best wat op CozyMess staan! Kijk maar:

Dus als deze no bake cheesecake niks voor je is, is een van bovenstaande recepten misschien wel jouw ding! :)

Ja kan de witte chocolade trouwens ook prima vervangen voor melkchocolade of pure chocolade. Wat jij wilt! Ik wilde geen hele machtige taart, dus vandaar dat ik voor witte chocolade ging. Oh en nog een tip: haal hem ruim voor het serveren uit de koelkast, want dan kan je hem makkelijker snijden. Maar ook weer geen uur van te voren, want dan smelt hij.

Ik heb trouwens een vorm van 28 cm gebruikt (geloof ik, gewoon zo’n standaard formaat. Kan ook 26 cm zijn, nu begin ik te twijfelen). Het is ook leuk om hem in een kleinere vorm te doen (18 cm ofzoiets), dan krijg je een kleinere maar hogere taart! Hij is namelijk vrij laag in een grote vorm, wat ik niet erg vind, maar het staat wel leuk zo’n hoge taart :)

Oreo cheesecake

Hmm gek, ik krijg opeens allerlei ideeën voor een volgende taart, nu ik dit schrijf. Misschien ga ik toch maar eens vaker een taart maken en met je delen ;)

Witte chocolade Oreo cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 10
Cooking Time: 30 min (plus 2-4 uur wachten)

Ingredients

  • 3 pakken Oreo koekjes
  • 150 gram roomboter, gesmolten
  • 300 g roomkaas, naturel (op kamertemperatuur)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g witte chocola
  • 250 g slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • Eventueel nog wat extra suiker

Instructions

1

Verkruimel 2 pakken Oreo koekjes goed. Meng dit met de gesmolten roomboter.

2

Leg een bakpapier op de springvorm en klik vast. Schep de verkruimelde Oreo koekjes met boter in de springvorm en vorm een taartbodem.

3

Mix de roomkaas met de vanillesuiker. Smelt de witte chocolade au bain marie en giet dit met bij de roomkaas. Meng goed door elkaar.

4

Klop in een andere kom de slagroom stijf met klopfix. Voeg het roomkaasmengsel toe. Voeg eventueel nog een beetje suiker toe.

5

Breek 1 pak Oreo koekjes en doe de helft door de vulling. Meng door elkaar en giet het over de taartbodem. Maak de taart glad.

6

Garneer de taart met de overgebleven gebroken Oreo koekjes.

7

Zet de taart voor 4 uur in de koelkast om hard te worden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply