Gisteren poste ik al 2 recepten voor lekkere mini bladerdaaghapjes met fruit. Ik beloofde een 2e post met een bladerdeeg recept online te zetten. So, here it is! Empanadas!
Empanadas? Jaha! Dat zijn eigenlijk een soort pasteitjes, maar empanadas klinkt veel leuker haha. Het komt uit Spanje/Portugal en worden ook veel in Zuid-Amerika gegeten.
Vaak worden empanadas gevuld met pittig gekruid gehakt (ook lekker!), maar het leek mij leuk om een andere variant te bedenken.
Ronald en ik doken de keuken in om te experimenteren. Dit werd het resultaat, kip kerrie empanadas! We vonden ze zo lekker, dat we ons bijna niet konden inhouden om ze niet allemaal op te eten… want we moesten de volgende dag nog foto’s van ze maken in daglicht haha. Aanrader voor Oud en Nieuw dus! :)
Ingrediënten voor 14 kip kerrie empanadas:
- 10 vierkante vellen bladerdeeg, diepvries
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- Peper en zout
- 250 gram kipfilet
- 1/2 rode paprika
- 1/2 appel
- 1 bosui
- 1 ei
Leg de vellen bladerdeeg naast elkaar en laat ze ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak het in een beetje olijfolie in een pan, tot de ui glazig is. Voeg de kruiden en peper en zout toe.
Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes. Voeg het toe aan de gebakken ui en knoflook en bak tot de kip gaar is. Roer goed om, zodat de kip ook geel wordt.
Schil ondertussen de appel en snijd het in kleine stukjes. Snijd ook de paprika in kleine stukjes en de bosui in ringen.
Voeg dit toe aan de kip, bak het eventjes mee.
Steek rondjes uit de bladerdeeg, dit kan met bijvoorbeeld een glas of een kommetje. Leg de vulling op één zijde, maar laat een randje vrij.
Maakt het randje aan de andere kant een beetje nat met water. Vouw deze kant over de vulling heen, zodat je een pakketje krijgt.
Druk de zijkanten dicht met de tanden van een vork.
Klop een ei los en bestrijk het pakketje er mee.
Leg de pasteitjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze mooi bruin zijn.
Ps. Van het deeg dat je overhoudt, kun je nog 4 empanadas maken. Kneed het tot een bolletje, leg het op een plank met bloem en rol het weer uit. Doe dit elke keer, tot je deeg op is.
1 Comment
Keessie
31 december 2015 at 18:41Enak sekalih, slamat makan.
Kunnen wij ook eens proeven ?