Diner/ Food

Krokante koolvisfilets in een Doritos jasje

krokante koolvisfilets

Een naam bedenken voor dit recept was echt heel lastig. Het klinkt allemaal lang niet zo leuk of lekker zoals het in daadwerkelijkheid is. Krokante koolvisfilets in een Doritos jasje… De naam klinkt echt super suf eigenlijk, maarja hoe zou jij het noemen? Als ik het alleen krokante koolvisfilets zou noemen, dan geeft het gewoon niet aan hoe lekker het echt is. Dat het jasje van Doritos chips is, is gewoon heel belangrijk ;) Dat is namelijk de lekkerste tortillachips die er is. En nee ik krijg niet betaald om dit te zeggen :p

krokante koolvisfilets

Ik vind het echt leuk trouwens, dat ik op mijn vorige Fishy Friday recept (deze visballetjes) zoveel leuke reacties kreeg! Er zijn zelfs al mensen die het recept uitgeprobeerd hebben en het super lekker vonden! Dat vind ik echt geweldig om te horen :) Daar stop ik al die moeite in, ja toch?! Zonder zulke leuke reacties, zou ik niet weten waarom ik nog zou bloggen haha. Want ja, ik deel de recepten natuurlijk zodat ze gemaakt worden ;)

krokante koolvisfilets

Anyway, even terug naar het recept voor deze krokante koolvisfilets… Dit is een perfect recept voor in het weekend. Of voor op vrijdag. Je hebt weinig ingrediënten nodig, het is makkelijk en binnen 30 minuten klaar. De tortillachips geven je het idee dat je super erg aan het zondigen bent, maar eigenlijk valt dat best wel mee. Wij namen per persoon 2 van deze krokante koolvisfilets en daarnaast aten we een simpele Mexicaanse salade. Als je 2 krokante koolvisfilets zou eten, kom je uit op ongeveer 500 kcal. Een simpele salade erbij maakt het ongeveer 650-700 kcal in totaal. In mijn ogen prima! Maar dan moet je niet stiekem de rest van de zak tortillachips ook opeten natuurlijk ;)

krokante koolvisfilets

Het recept blijft zo laag in calorieën omdat koolvisfilet heel erg mager is. En het bevat juist wel een hoop eiwitten! Prima om te eten na een actieve dag dus. Je voegt verder ook geen vet toe, omdat we het lekker in de oven maken. Scheelt ook weer! Zo, heb ik je nu genoeg gemotiveerd om deze krokante koolvisfilets te gaan maken? ;) Mooi! Dan kunnen we door naar het recept.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2-4
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 80 gram tortilla chips, neem je favoriete smaak (ik had sweet chili van Doritos)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 eieren
  • 4 el bloem (ongeveer)
  • 4 koolvisfilets

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat.

2

Verkruimel de tortillachips, voeg hier de knoflookpoeder en komijnpoeder bij. Meng goed door elkaar. Leg dit op een bord.

3

Kluts de 2 eieren en leg dit ook op een (beetje diep) bord. Voeg hier een beetje zout en peper aan toe.

4

Pak een derde bord en leg hier bloem op.

5

Als het goed is, heb je nu 3 borden voor je. Zet ze neer in deze volgorde: bloem, ei, verkruimelde tortillachips.

6

Dip de koolvisfilets droog.

7

Haal een voor een de visfilets door de bloem, bedek goed, dan door het ei en als laatst geef je ze een krokant jasje door ze te bedekken met de tortillachips kruimels.

8

Leg de visfilets op de bakplaat en zet het voor 12 minuten in de oven.

9

Serveer met een lekkere Mexicaanse salade, limoenpartjes en verse koriander.

Notes

Een lekkere Mexicaanse salade maak je met de volgende ingrediënten: mais, lente-ui, groene paprika, puntpaprika, jalapenos, verse koriander en een beetje limoensap.

Als je dit recept maakt, post dan een foto met de hashtag #cozymessfood! Ik vind het super leuk om jouw creaties te zien op Instagram, Facebook of Twitter! :) 

Liefs, Kim

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lisanne
    10 maart 2017 at 09:00

    Ziet er super lekker en leuk uit.
    Ga ik zeker een keer uit proberen!

  • Leave a Reply