Diner/ Food/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Broodje falafel met tzatziki

falafel

Ronald is niet zo’n moeilijke eter gelukkig, maar er zijn wel een aantal dingen die hij niet lekker vindt. Falafel bijvoorbeeld. Ontzettend blij word ik dan als blijkt dat hij het wel lekker vind als IK het maak. Zijn reactie was zelfs ontzettend positief. Hij zei: “Omg, dit is fucking lekker. Ik eet nooit meer vlees!”. Dat is heel wat vind ik, want hij wilt áltijd vlees. Groot compliment dus!

 

falafel

 

De eerste keer dat ik falafel maakte, gebruikte ik het recept van Uit Pauline’s Keuken. Dat recept gebruik ik eigenlijk nog steeds, maar dan met wat eigen aanpassingen :) Ik vind deze versie de lekkerste falafel die ik ooit gegeten heb en de combinatie met tzatziki, de witte koolsalade en het kruidige broodje maakt het helemaal af!

 

falafel

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 blikjes kikkererwten (uitgelekt ongeveer 400 gram samen)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
  • 3 el bloem (meer als het deeg te nat blijft)
  • 1 tl bakpoeder
  • Paar takjes peterselie
  • Arachideolie of zonnebloemolie

Laat de blikjes kikkererwten goed uitlekken, doe het in een foodprocessor. Snijd de ui en knoflook grof en voeg dit ook toe, samen met de rest van de ingrediënten BEHALVE de olie. Pureer tot een pasta. Draai er nu balletjes van zo groot als een bitterbal.
Verhit in een koekenpan een laag olie. Laat het goed heet worden. Leg de balletjes falafel erin en druk een beetje plat. Bak ze goudbruin op middelhoog vuur aan beide kanten.

Tzatziki:

  • 1 komkommer, geschild en geraspt
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Beetje citroensap
  • Zout en peper
  • Fijngesneden peterselie

Schil en rasp 1 komkommer. Laat zo veel mogelijk vocht weglopen. Pers het teentje knoflook. Meng alle ingrediënten met elkaar.

Garnering:

  • 4 kleine naanbroodjes
  • Witte koolsalade (kant-en-klaar)
  • Rode ui in ringen
  • Komkommer schijfjes

Snijd de naanbroodjes open. Vul hem met witte koolsalade, 3 of 4 stukjes falafel, rode uien ringen en in schijfjes gesneden komkommer! Je broodjes zijn klaar :)

 

falafel

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Lisanne
    17 augustus 2016 at 22:24

    Deze was erg lekker! Ook zeker een aanrader met wraps

    • Reply
      CozyMess - Kim
      17 augustus 2016 at 23:44

      Hee wat leuk dat je dit recept hebt geprobeerd! Fijn dat je hem lekker vond! :) xx

    Leave a Reply