De laatste paar weken heb ik een beetje een “blog-dip”. Ik weet niet meer zo goed wat ik moet posten. Mijn inspiratie qua voeding is een beetje kwijt! Ik weet namelijk niet meer zo goed wat ik moet eten elke dag. Hierdoor val ik vaak terug op een recept die al op m’n blog staat, of een recept uit een kookboek. Ja, zo komen er natuurlijk geen nieuwe recepten op CozyMess! :p Om weer een beetje inspiratie op te doen, heb ik een project voor mezelf bedacht. Dat project zal ik volgende week vrijdag met je delen! Ik vind het een heel uitdagend project, wat heel leerzaam is én het is wellicht ook heel handig voor jou :)
Ondanks dat project, zou ik heeeeeeel graag willen weten wat voor recepten jij zou willen zien! Of wil je misschien iets anders terugzien dan recepten? Laat het me alsjeblieft weten! :)
Natuurlijk heb ik nog wel een béétje inspiratie, dus komt er gewoon een lekker recept vandaag online. Flammkuchen! Misschien heb je er wel eens een gegeten, of misschien heb je er nog nooit van gehoord. Op Foodtruckfestival zie je het vaak! Het is een soort pizza, maar dan zonder tomatensaus. Een pizza met crème fraîche, ui en spekjes. Super simpel, maar erg lekker met een koud biertje in de zon ;) Natuurlijk kun je hem, net als een pizza, ook beleggen met andere dingen… Maar dit is “The Original” ;) De flammkuchen wordt ook weleens tarte flambée genoemd. Het is een gerecht die afkomstig is uit de Elzas.
Het deeg heeft wel een uurtje nodig om te rijzen, dus begin er op tijd mee.
Binnenkort komt er ook een andere versie online!
Ingrediënten voor 1 grote of 2 kleine flammkuchen:
- 300 gram bloem
- 4 gram gist
- 180 ml water
- Scheutje olijfolie
- 1 bekertje crème fraîche
- 125 gram spekreepjes
- 1 ui
- Peper en zout
Doe de bloem, gist en een snufje zout in een kom. Voeg het water en olie toe en kneed het tot een elastisch en licht plakkerig deeg. Dit duurt ongeveer 10 min.
Laat het deeg (afgedekt) een uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd alvast de ui in halve ringen.
Rol het deeg uit op een vel bakpapier. Zo dun mogelijk!
Smeer een lekkere laag crème fraîche uit over het deeg en verdeel het spek en ui erover. Bak de flammkuchen nu voor ongeveer 12-15 min in de voorverwarmde oven. Lekker met een beetje versgemalen zwarte peper er overheen.
Serveer het met een beetje rucola als snack, of met een lekkere salade als diner. Een Hertog Jan Lentebock biertje proefde er ook prima bij ;)
No Comments