Diner/ Food

FOOD: Fusilli con spinaci e pancetta

Mijn moeder maakt echt heerlijke pasta’s. Ik was altijd een blij mens wanneer er een bordje van haar pasta op het menu stond.
Ik smeekte haar zelfs om pasta te maken. Ik kreeg er ook nooit genoeg van. Een tweede keer opscheppen was dan ook geen uitzondering.
We aten steeds vaker pasta, mijn broertje begon er zelfs een hekel aan te krijgen “Nee gadver niet weer pasta!!”.
Ja ik kan me wel een periode herinneren dat we aardig wat pasta aten. Ze maakte meestal pasta met tomatensaus, gehakt en groenten. Lekker veel knoflook er in en een beetje sambal. Zo maak ik hem ook nog vaak, heerlijk.

Deze week was echter weer eens tijd voor een uitzondering.
Jep, ik maakte een ander pasta gerecht. En hoewel ik vaak sceptisch ben tegenover andere pasta’s dan de versie van mijn moeder, is deze pasta toch tongstrelend lekker. Ik deel mijn recept dan ook graag met jullie.
Het is totaal geen moeilijk recept, iedereen kan het maken. Je hebt er ook geen gekke dingen voor nodig.
In dit recept gebruik ik fusilli (en een beetje penne), maar je kunt ook gewoon penne of spaghetti of tagliatelle of wat dan ook gebruiken. Liever de volkoren variant.
Ik vond het lastig deze pasta een leuke naam te geven “Fusilli met spinazie en spek” klonk zo saai… Dus ik heb het gewoon vertaald naar het Italiaans, klonk al een stuk leuker.

 

pasta spinazie spek

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram volkoren fusilli
  • 150 gram magere spekreepjes
  • 300 gram diepvries spinazie (of vers, maar voor dit recept vind ik diepvries lekkerder)
  • 6 el pijnboompitten
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout

Kook de pasta volgens de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze niet verbranden!
Bewaar de geroosterde pijnboompitten even in een bakje.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bak nu de spekreepjes in de koekenpan tot ze goed bruin zijn. Bewaar deze ook even apart.
Laat de koekenpan uitlekken, maar maak hem niet schoon. Hier kunnen we mooi een gesnipperde ui in bakken tot hij glazig is.
Voeg een theelepeltje tijm toe aan de ui. Voeg als laatste ook de knoflook toe en bak het eventjes mee. Zet het vuur uit.
Pak nu een wok en zet op middelhoog vuur, laat de spinazie hier in ontdooien. Af en toe even omroeren.
Ondertussen kun je de cherrytomaatjes halveren en de Parmezaanse kaas raspen.
Wanneer de spinazie ontdooid is, kun je de gebakken ui en knoflook toevoegen. Bak eventjes mee.
Voeg nu ook de cherrytomaatjes, spekreepjes en het grootste gedeelte van de pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe.
Roer het goed door elkaar en verwarm een minuutje. Roer de fusilli er doorheen.
Breng op smaak met een beetje zwarte peper en eventueel zout (al vind ik dat de spekjes en de Parmezaanse kaas het geheel zout genoeg maken!).
Verdeel het over twee borden en strooi de overgebleven kaas en pijnboompitten over de borden.

Buon Appetito!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    FOOD: Spaghetti Carbonara | CozyMess
    2 september 2015 at 07:03

    […] hier ben ik een beetje op uitgekeken. Elke keer probeer ik wel wat anders te bedenken. Zoals deze Fussili con spinaci e pancetta (gewoon een duur woord voor: fussili met spinazie en spek). Die is ook echt “to die […]

  • Leave a Reply