Diner/ Koolhydraatarm

Gevulde paprika’s met gehakt en bonen

gevulde paprika's

In de tijd dat ik koolhydraatarm at, at ik graag gevulde paprika’s! Je kunt er veel mee variëren. In plaats van vullen met gehakt kun je het natuurlijk ook vullen met kip, of wat dacht je van een mengsel met tonijn? Dat laatste heb ik nog niet geprobeerd, maar lijkt me ook erg lekker. Een paprika bevat wel koolhydraten natuurlijk, dus wanneer je een héél streng koolhydraatarm dieet doet kan je dit gerecht waarschijnlijk niet eten. Zelf lette ik niet zoveel op de koolhydraten uit groente, want in mijn ogen zijn deze gezond en hebben we ze nodig! Een dieet zonder groente, hoe kan dat nou goed zijn? :)

Ik heb het nu de hele tijd over een koolhydraatarm dieet, maar als je niet koolhydraatarm eet zijn deze gevulde paprika’s natuurlijk ook hartstikke lekker. Om het nog wat voedzamer te maken, kan je er eventueel rijst aan toevoegen.

Tip: ik maak ze graag lekker pittig door Sriracha toe te voegen. Dit is een hete Thaise chilisaus, gewoon te koop in de supermarkt. Om het nóg pittiger te maken, voeg ik een beetje chili vlokken toe. Ik ben verslaafd aan die dingen, haha! Als je niet van pittig houdt, laat je het lekker weg :)

gevulde paprika's

Gevulde paprika’s met gehakt en bonen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,33 out of 5)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • 300 (mager) rundergehakt
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • Paprikapoeder (op smaak)
 • Komijnpoeder (op smaak)
 • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 • 1 el Sriracha Sauce (of sambal/andere chilisaus)
 • 1 blikje kidneybonen (125 gram)
 • Ongeveer 60 gram geraspte kaas
 • 2 rode paprika’s
 • Peper en zout
 • Eventueel: chili vlokken en bosui

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Rul het gehakt in een pan. Snijd de knoflookteentjes fijn en snipper de ui. Voeg dit toe aan het gehakt en bak eventjes mee. Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.

3

Voeg het blikje tomatenpuree en de Sriracha saus toe. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg deze samen met de helft van geraspte kaas toe. Laat het geheel even opwarmen.

4

Ondertussen was je de paprika’s en snijd je de topjes van de paprika’s af. Zet ze in een ovenschaal.

5

Vul de paprika’s met het gehakt mengsel. Bestrooi met de overige geraspte kaas. Zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven. Lekker met een frisse komkommersalade!

Voedingswaarde:
Energie: 572 kcal
Eiwit: 46 gram
Vet: 28 gram
Koolhydraten: 26 gram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Terugblik op 2016: mijn food video voor Honig - CozyMess
  31 december 2016 at 15:46

  […] gemaakt. Het is zo jammer dat ik zo weinig reacties ontvang! Op de 2e plek staat het recept voor gevulde paprika’s en op de derde plek de Thaise rode curry soep met garnalen. Beide heb ik dit jaar online gezet :) […]

 • Reply
  PROJECT: Lactosevrij en glutenvrij dieet - CozyMess
  29 maart 2016 at 09:00

  […] Avonds at ik een van mijn favoriete gerechten, waarvan het recept ondertussen ook online staat. Gevulde paprika’s! Normaal zou ik er ook crème fraîche bij eten en nachochips, maar […]

 • Leave a Reply