Ken je die wereldgerechten van Knorr? Natuurlijk ken je die. Wie kent ze niet!
Ronald had altijd een hele kast vol met die pakjes staan. “Hmmm.. wat zullen we nu eens eten? We kunnen kiezen uit Chineze Beef Shanghai, Japanse Teriyaki, Thaise Kip Siam, of waarom niet een keer Turkse Dürüm?”.
Die laatste aten we het vaakst. Turkse Dürüm met appel en een lekkere yoghurtsaus. In die tijd smaakte het allemaal zeker niet slecht.
Nu weet ik wel beter. Er komt bij ons geen pakje meer binnen! Die kruiden kunnen we prima zelf bedenken.
Kip Madras is ook zo’n wereldgerecht van Knorr. Sinds wij geen pakjes meer gebruiken, heb ik het niet meer gegeten. Tot ik van de week aan onze pakjes-tijd terugdacht.
Sommige gerechten mis ik best een beetje, Beef Shanghai en Kip Madras bijvoorbeeld.
Dus, ik ging op “onderzoek” en vond hier een recept voor de Kip Madras kruiden! Die heb ik meteen nagemaakt en het was heerlijk. Waarschijnlijk staan de meeste kruiden ook al bij je in het keukenkastje, handig!
De curry pasta heb ik exact hetzelfde gemaakt, maar het recept voor Kip Madras heb ik iets aangepast.
Op Wikipedia vond ik het volgende over Kip Madras:
Madras curry or Madras sauce is a fairly hot curry sauce,[1] red in colour and with heavy use of chili powder.
Uiteindelijk heb ik er nog extra chilipoeder aan toegevoegd, omdat ik vond dat de chili niet genoeg naar voren kwam in het oorspronkelijke recept.
Kijk zelf eventjes of je dat aan kan ;)
Ingrediënten voor de Kip Madras curry:
- 4 el korianderpoeder
- 2 el komijnpoeder
- ½ el kurkuma
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 2 tl mosterdzaad (bruine! Die wordt veel gebruikt in curry’s)
- 1 tl chilipoeder
- 5 tenen knoflook, uit de knijper
- 2 el verse gember, geraspt
- 2,5 el zonnebloemolie
- 2 el citroensap
- klein glazen potje
Meng alle droge kruiden door elkaar in het glazen potje. Even goed schudden.
Het mosterzaad zou je eerst eventjes kunnen toasten in hete olie, zodat het zaad kruidiger wordt.
Pers de knoflooktenen uit boven een schaaltje en voeg de geraspte gember, olie, droge kruiden en citroensap toe. Meng met elkaar tot het een pasta wordt. Doe het terug in het glazen potje.
Ingrediënten Kip Madras (voor ongeveer 2-3 personen):
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1 rode peper
- 1 appel
- 2 tenen knoflook
- 150 gram broccoli
- 1 blikje kokosmelk (165 ml)
- 3 el volle yoghurt/Griekse yoghurt
- 2 el Madras currypasta
- 1 tl chilipoeder
- 2 el zonnebloemolie.
- Rijst/naanbrood
Snijd de kip in repen en bestrooi met peper en zout.
Ontvel de tomaat (door hem in kokend water te dompelen voor 30 seconden en daarna met koud water af te spoelen, kun je het vel er makkelijk afhalen). Snijd de tomaat in blokjes.
Bak de kip in 1 el olie bruin. Zet de kipreepjes in een schaaltje opzij.
Snijd de rode peper en knoflook fijn en snipper de ui. Bak het in olie tot de ui zacht is. Voeg dan de pasta toe en bak nog 3 minuten.
Voeg de kokosmelk en yoghurt toe en roer het er goed doorheen.
Voeg de kip ook weer toe. Laat het geheel 5 minuutjes sudderen.
Proef eventjes of je de extra theelepel chilipoeder wilt toevoegen of niet.
Stoom ondertussen de broccoli en kook de rijst.
Snijd de appel in blokjes en voeg toe aan de curry.
Als de curry te dik is, kan je er wat water aan toevoegen. Als het de dun is, kun je het nog even laten sudderen.
De broccoliroosjes kun je er apart bij serveren of even door de curry laten trekken.
Serveer het met de rijst of het naanbrood.
In plaats van broccoli kun je ook sperziebonen gebruiken.
1 Comment
Lisanne
28 januari 2016 at 20:54Ik heb dit recept vanavond gemaakt en was echt super lekker. Dit is echt een aanrader.