Drankjes/ Food

FOOD: Sangria

sangria2

 

Er is volgens mij geen enkel drankje die zomerser is (nee dat is geen woord) dan Sangria.
Sangria… het doet me denken aan warme zwoele avonden aan het Spaanse strand. Gezelligheid!
Deze versie van Sangria maakte ik samen met een vriendinnetje. De eerste Sangria die we ooit zelf maakten, maar ik vind hem goed gelukt.
Het leuke aan Sangria is dat je erg veel kan experimenteren met het toevoegen van fruit. Frambozen, kersen, perzik, mango, banaan, druiven, het kan allemaal!

 

Ingrediënten:

  • 1 fles fruitige rode wijn (wij hadden rode Lambrusco)
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 1/4e watermeloen
  • Handje aardbeien
  • 7up
  • Scheutje sinaasappellikeur

Maak al het fruit goed schoon.
Snijd de sinaasappel en citroen mét schil in dunne plakken.
Ontdoe de watermeloen van de pitjes.
Halveer de aardbeien en snijd de appel en watermeloen in blokjes.
Voeg al het fruit samen in een kom of het liefst in een karaf (is traditioneel en het staat gewoon leuk). Voeg hier de wijn aan toe samen met een klein kopje sinaasappellikeur.
Vul het aan met 7up!

Je kunt de 7up ook vervangen voor Spa rood, waarschijnlijk moet je dan wel een beetje suiker of honing aan het geheel toevoegen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    karin
    10 juli 2015 at 21:29

    Hmmm…. mag je wel maken voor onze zomerse warme avonden in vinjerac!!!

    Als toetje na de Griekse kip en salade

    • Reply
      CozyMess - Kim
      11 juli 2015 at 00:23

      Haha ja hoor dat kan ik wel doen! Makkie! :)

    Leave a Reply